ZZ.lv ARHĪVS

Valsts svētkus svinēs visos Jelgavas novada pagastos

zz.lv

2018. gada 11. novembris 18:44

340
Valsts svētkus svinēs visos Jelgavas novada pagastos

Novembrī Jelgavas novada pagastos tradicionāli tiks atzīmēta Latvijas dzimšanas diena, dzejā, dziesmās, fotogrāfijās un sarunās pāršķirstot valsts nozīmīgākās vēstures lappuses, informē novada pašvaldība.

Elejā: 17. novembrī pulksten 19 Elejas Saieta namā koncertā uzstāsies pagasta pašdarbības kolektīvi kopā ar Latvijā zināmu mūziķi. Viņa vārdu pasākuma organizatori neatklāj, lai koncerta apmeklētājiem būtu pārsteiguma moments. Kā norāda saieta nama vadītāja Eva Tanana-Lejava, svētku koncerta tēma, kas vīsies cauri visu kolektīvu priekšnesumiem, būs par atgriešanos mājās pie savām dzimtas saknēm.   

Glūdā: 17. novembrī pulksten 19 Nākotnes Kultūras namā koncerts “Latvijai – 100”, pulksten 21 balle ar “Dvinskas muzikantiem”. Ieeja bez maksas. Galdiņus ballei var rezervēt, zvanot pa tālruni 27873309 (Vija).

Kalnciemā: 17. novembrī pulksten 17 Kalnciema Kultūras namā uzstāsies grupa “TirkizBand” kopā ar pagasta dziedošajiem kolektīviem.  Pēc koncerta plānota animācijas filmas “Saule brauca debesīs” demonstrēšana. Latvijas animācijas filmu klasiķes Rozes Stiebras vizuālā poēma ir par Latviju kā Saules meitu, kura piedzimst tumsā, tiek nozagta, bet vēlāk atbrīvota, lai uzplauktu kā skaists zieds mūžībā.

Jaunsvirlaukā: 15. novembrī pulksten 19 Staļģenes Sporta hallē koncerts “Jaunsvirlauka lepojas!” Uzstāsies pagasta kolektīvi un viesmākslinieki – Igauņu ģimene no Gaigalavas Rēzeknes novadā. Tāpat kā iepriekšējos gadus, arī šogad pasākuma laikā paredzēts godināt pagasta iedzīvotājus par īpašiem nopelniem un sasniegumiem pagastā dzīvē. Līdz 12. novembrim ir iespējams pieteikties transportam, zvanot 28687981 (Ilze).

Lielplatonē: 17. novembrī pulksten 19 Lielplatones Tautas namā koncerts “Sapnis par Latviju”, pulksten 21 balle ar Aināru Lipski. Ieeja bez maksas.

Līvbērzē: Līdz ar Līvbērzes Kultūras nama rekonstrukciju pasākums 17. novembrī pulksten 17 notiks Aizupes pamatskolā. “Koncerta tēma idejiski sasauksies ar ausekļa zīmi. Šogad katrs Jelgavas novada pagasts par godu Latvijas dzimšanas dienai izlozēja savu latvju rakstu zīmi. Līvbērznieku zīme ir auseklis. Pēc svinīgā koncerta pulksten 21 balle ar grupu “Inga un Normunds”.

Platonē: 17. novembrī pulksten 17 koncerts Lielvircavas baznīcā ar Lielplatones, Platones un Elejas pagastu jauktā kora “Sidrabe” un Platones pagasta vokālās grupas “Savējie” uzstāšanos. Pulksten 19 interesenti aicināti uz svinīgo pasākumu Lielvircavas kultūras namā, kur uzstāsies Zemessardzes 52. kājnieku bataljona vokālā ansambļa “Junda” kolektīvs. No pulksten 21 svētku balle, muzicēs Juris Pavlovs no Džūkstes. Ieeja bez maksas.

Sesavā: 17. novembrī pulksten 19 Sesavas Tautas namā aizritēs svētku koncerts un pagasta iedzīvotāju godināšana. Koncertā apmeklētāji varēs baudīt muzikālus priekšnesumus, kurus caurvīs dzejas lasījumi par Latviju. Pēc koncerta pulksten 22 plānota balle kopā ar Zinti Krakopu no Latgales. Ieeja bez maksas.

Svētē: 17. novembrī pulksten 14 Jēkabnieku Kultūras namā uz koncertu ielūdz Svētes amatiermākslas kolektīvi un Svētes pamatskolas audzēkņi. Pēc koncerta izstādes “Svēte cauri gadu simtam” atklāšana. No pulksten 21 balle kopā ar DJ Gunčs. Galdiņus ballei iespējams rezervēt, zvanot 27234198 (Sandra). Ieeja bez maksas.

Valgundē: 17. novembrī pulksten 19 koncerts “Atkal mājās”. Pulksten 21.30  balle ar Santu Kasparsoni un Ēriku Gruzniņu. Ja nepieciešams rezervēt galdiņu, zvanīt pa tālruni 28612076. Ieeja bez maksas.

Vilcē: 17. novembrī pulksten 18 Vilces Tautas namā koncerts “Daudz laimes Latvija!”, pulksten 21 svētku balle ar grupu “Tālbraucēji”.

Vircavā: Koncerts 17. novembrī pulksten 18 Vircavas Tautas namā. “Esam iecerējuši koncertā pievērsties Latvijas novadiem. Nevēlamies izcelt kādu konkrētu vietu vai notikumu, bet gan Latviju kopumā. Papildus muzikālajiem un deju priekšnesumiem, kurus sniegs pagasta pašdarbnieku kolektīvi, vēlamies uzrunāt četras pagasta iedzīvotājas, kuras šobrīd dzīvo Vircavā, bet kuru saknes ir Vidzemē, Latgalē, Kurzemē un Zemgalē. Koncerts būs patriotiskās un nostalģiskās noskaņās,” komentē Vircavas Tautas nama vadītāja Una Moškanova. Pulksten 21 balle ar grupu “Grupa kas grupa”.

Zaļeniekos: Koncerts 17. novembrī pulksten 16 Zaļenieku Kultūras namā. “Valsts apaļajā jubilejā esam iecerējuši koncertu papildināt ar prezentācijas elementiem, kuros atspoguļosim visus mums zināmos Zaļenieku pagasta vadītājus. Pastāstīsim nedaudz par viņiem un viņu devumu Zaļeniekiem. Izcelsim gan vadītājus, kas Zaļeniekos strādāja jau pirms Latvijas dibināšanas, gan, protams, arī Latvijas laika vadītājus. Pēc pasākuma aicinām iedzīvotājus uz balli, kas sāksies pulksten 22. Muzicēs grupa “Ceļojums”,” stāsta Zaļenieku Kultūras nama vadītāja Zita Krūmiņa.


Foto: zz.lv