ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas SSC kausā pēdējās grupu spēles notiks pēc svētkiem (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2018. gada 11. novembris 10:23

850
Jelgavas SSC kausā pēdējās grupu spēles notiks pēc svētkiem (FOTO)

Savai kulminācijai tuvojas Jelgavas SSC kausa izcīņa basketbolā vīriešiem. Patlaban turnīrā aizvadītas septiņas spēļu kārtas, un vadībā ar septiņām uzvarām visās spēlēs ir "Ķepas". Svētku laikā sacensības nav plānotas, taču regulārā turnīra pēdējās divas spēļu kārtas notiks 24. un 25. novembrī Jelgavas Sporta hallē.

Sacensību 7. kārtas rīta mačā "Valauto" basketbolisti ierobežoja Dobeles "Skandija" basketbolistus no tālās distances un svinēja uzvaru spēlē ar 83:67. Komandas ilggadējais līderis Ģirts Hauks sekmēja panākumu, gūstot 24 punktus un izcīnot deviņas atlecošās bumbas, bet Jānis Tiltiņš sakrāja 13 punktus. "Skandija" rindās Edgars Aleksējevs savāca 22 punktus un 24 bumbas zem groziem.

Pie pirmās uzvaras turnīrā tika "Kultūras" basketbolisti, kas pagarināja "Vilku" zaudējumu sēriju – 86:41. Uzvarētāju sastāvā Jānis Blaubergs guva 19 punktus un izcīnīja 13 atlecošās bumbas, bet Toma Lapsas kontā 17 punkti. Savukārt Aigars Saulīte no "Vilku" basketbolistiem bija vienīgais, kurš guva vairāk par desmit punktiem, kopumā sakrājot 12.

"NĪP" basketbolisti līdzīgi spēkojās ar turnīra favorītiem "Ķepām" līdz pirmajam puslaikam. Pēcāk "Ķepas" pārliecinoši uzvarēja atlikušās divas pamatlaika ceturtdaļas un svinēja uzvaru ar 86:69. Matīss Rozītis kaldināja uzvaru ar 25 punktiem un desmit izcīnītam bumbām, bet Oskars Jēkabsons palīdzēja ar 21 gūto punktu. "NĪP" sastāvā šoreiz nelīdzēja Ģirta Pommera iespaidīgā statistika – 38 punkti, 12 atlecošās bumbas, četras piespēles un astoņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Kārtas noslēdzošajā pēcpusdienas duelī "Doki" pārliecinoši apspēlēja "Platoni" – 85:52. Šoreiz Kaspars Kalniņš bija "doku" rezultatīvākais basketbolists ar 25 gūtajiem punktiem. Savukārt komandas veterāns Jānis Šolis izcēlās ar 14 punktiem un izcīnītām desmit bumbām zem groziem. Tikmēr pretinieku komandā Viesturs Mazūdris atzīmējās ar 13 punktiem.

Pēc septiņām spēļu kārtām raženākais punktu guvējs turnīrā ir "NĪP" spēlētājs Jānis Kokins, kurš vidēji guvis 27,5 punktus, savukārt labākais cīnītājs pēc atlecošajām bumbām ir Edgars Aleksējevs, kas pārstāv "Skandija" vienību. Uzbrucējs vidēji mačā tiek pie 14,6 bumbām, bet produktīvākais rezultatīvo piespēļu kategorijas 1. vietā patlaban atrodas Juris Brūveris no "Ķepām", vidēji ik spēlē rezultatīvi asistējot 6,8 reizes.

Pēdējās divās spēļu kārtās izšķirsies komandu galīgā secība turnīra tabulā pirms izslēgšanas spēlēm. Pavisam droši pirmajā vietā atrodas "Ķepas", kas, visticamāk, savu vietu nosargās, bet cīņā par 2. līdz 6. vietu ir iesaistījušās piecas vai pat sešas komandas. Savukārt 24. novembra spēlē starp "Platoni" un "Vilkiem" izšķirsies tās komandas liktenis, kura kā pēdējā iekļūs izslēgšanas mačos.


Turnīra tabula:

"Ķepas" 7 – 0,

"Doks" 5 – 2,

"Skandijs" 4 – 2,

"Valauto" 4 – 2,

"NĪP" 4 – 2,

"Rokiji" 3 – 3,

"Kultūra" 1 – 5,

"Platone" 0 – 6,

"Vilki" 0 – 6.


Foto: Ruslans Antropovs