ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā aicina uz tikšanos ar filmas “Baltu ciltis” radošo komandu

zz.lv

2018. gada 10. novembris 22:13

176
Jelgavā aicina uz tikšanos ar filmas “Baltu ciltis” radošo komandu

Kultūras un mākslas centrs “Nātre” Latvijas simtgades priekšvakarā – 16. novembrī pulksten 20 – Jelgavas “Lauktehnikas” ēdnīcā aicina uz pasākumu “Baltu ciltis: danči un speķis”.

Pasākuma gaitā būs iespēja noskatīties Latvijas simtgades filmu “Baltu ciltis”, kas nominēta “Lielā Kristapa” balvai kā labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, satikties ar filmas radošo komandu – brāļiem Lauri, Raiti un Mārci Ābelēm: režisoriem un operatoru. Tāpat paredzētas tematiskas vakariņas (Larsa zupa un Zemgales lauku veltes ar vistas kāju) un danči kopā ar folkloras kopu “Svitene”.

“Baltu ciltis” ir populārzinātniska dokumentālā filma par baltu ciltīm ar krāšņām animētām epizodēm un vēsturiskās realitātes inscenējumiem. Tā vēsta par 13. gadsimta baltu tautām, kas vēlāk izveidoja latviešu nāciju. Filmas galvenais varonis tirgotājs Larss no Gotlandes apceļo zemes, ko apdzīvo kurši, latgaļi, sēļi, zemgaļi, prūši, jātvingi, galindi, augštaiši un žemaiši, kas tobrīd sasnieguši savu augstāko attīstības pakāpi. Vēsturiskas rekonstrukcijas un inscenējumi, datoranimācija un zinātnisko ekspertu aizkadra teksts ļaus ieskatīties Baltijas reģiona seno tautu, Eiropas pēdējo pagānu dzīvē – ko viņi darīja, kam ticēja un kas viņus darīja stiprus.

Pasākuma rīkotāji aicina padomāt arī par apģērbu latviskās noskaņās.

Ieeja no desmit gadu vecuma.

Kultūras notikumu “Baltu ciltis: danči un speķis” organizē SIA “Nātre” sadarbībā ar SIA “Tritone Studio”. Vairāk informācijas par pasākumu un biļešu iegādi mājaslapā natre.lv.


Publicitātes foto