ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas mazākumtautību kolektīvi ved caur trejdeviņiem gaismas lokiem (FOTO)

Santa Logina

2018. gada 9. novembris 23:53

22855
Jelgavas mazākumtautību kolektīvi ved caur trejdeviņiem gaismas lokiem (FOTO)

Pilnā Jelgavas Kultūras nama Mazajā zālē, kur daļa koncerta apmeklētāju to skatījās, kājās stāvot, atbalstot kolektīvus aplausiem un pat dziedot un dejojot līdzi, izskanējis pilsētas mazākumtautību kolektīvu koncerts “Caur trejdeviņiem gaismas lokiem”.

Koncerts bija veltīts Latvijas Republikas proklamēšanas 100. gadadienai, lai veicinātu Jelgavas iedzīvotāju patriotismu pret savu pilsētu un valsti. Dzirdot, kā cittautību bērni dzied “es savai tēvzemei pieglaužos, ticot, cerot un mīlot” un “es viņas dvēseli sildīšu ticības svētajās plaukstās”, redzot nelatviešu lepnumu par Latvijas karogu un degsmi, ar kādu tiek izpildītas latviešu tautasdziesmas, vienlaikus neaizmirstot savas tautas mantojumu, jāsecina – Jelgavas mazākumtautības jūtas šai pilsētai un valstij piederīgas.

“Es esmu Latvija” par sevi saka Jelgavas Ebreju biedrības deju kolektīvs “Simha”, Latvijas Poļu savienības Jelgavas nodaļas bērnu ansamblis “Sloviček”, Jelgavas čigānu biedrības “Romani čačipen” ansamblis, Jelgavas krievu biedrības “Istok” ansamblis “Slavjanočka”, Jelgavas baltkrievu biedrības “Ļanok” ansamblis “Ļanok”, Jelgavas ukraiņu kultūras centra “Džerelo” ansambļi “Džerelo” un “Džereļce”, Vaclavs Gerajevskis, kurš uzstājās ar dzejas lasījumiem (“Ļanok”), un arī lietuviešu biedrības “Vītis” pārstāve Leongīna Upeniece, kura deklamēja B.Brazdžoņa dzejoli “Es šeit – dzīva”.

Tāpat koncertā uzstājās ansamblis “Krastu balsis”, akordeoniste Darja Grišina, pianiste Edīte Kivila un jauktais koris “Zemgale”.

Koncertu rīkoja Jelgavas Sabiedrības integrācijas pārvalde sadarbībā ar biedrību “Jelgavas Nacionālo kultūras biedrību asociācija”.


Foto: Ruslans Antropovs