ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas bibliotēka atjaunojusi ekskursiju, mācību un bibliotekāro stundu piedāvājumu

zz.lv

2018. gada 8. novembris 10:28

354
Jelgavas bibliotēka atjaunojusi ekskursiju, mācību un bibliotekāro stundu piedāvājumu

Jelgavas pilsētas bibliotēka arī šī gada rudens sezonā atjaunojusi savu ekskursiju, mācību un bibliotekāro stundu piedāvājumu un aicina ikvienu bibliotēkas mājaslapā iepazīties ar piedāvājumu un atrast tieši sev noderīgo. Šobrīd ekskursijas, nodarbības un kursi bibliotēkā pieejami bez maksas, stāsta bibliotēkas pārstāve Baiba Īvāne-Kronberga.

Sākot ar rudens sezonu, skolotāji, skolēni, studenti un ikviens interesents aicināts izmantot bibliotēkas piedāvāto iespēju iepazīties ar bibliotēkas pakalpojumiem, dažādās nodarbībās apgūstot informācijpratības un medijpratības pamatiemaņas, pilnveidojot zināšanas datubāzu izmantošanā, lai iegūtu drošu un uzticamu informāciju. Tiek piedāvāti bezmaksas datorkursi.

Jelgavas pilsētas bibliotēka ir UNESCO “Stāstu bibliotēku” tīkla dalībniece. Bibliotēkas īpašais jaunums ir ekskursija “Sienas, kas runā” par bibliotēkas ēkas Akadēmijas ielā 26 vēsturi. Bibliotēkas nams ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, viens no retajiem, kas saglabājies gandrīz neskarts pēc 1944. gada pilsētas bombardēšanas un dedzināšanas. Ekskursijas laikā Informācijas nodaļas vadītāja Baiba Īvāne-Kronberga un vecākā bibliotekāre Gundega Kalniņa vedīs ceļojumā laikā – varēs uzzināt, kas namā dzīvojis, pirms tajā iekārtota bibliotēka, ko par ēku stāsta tās arhitektūra, kāda saistība bibliotēkai ar romānu “Jelgava 94” un kaķiem, ar ko nozīmīga un interesanta ir bibliotēkas Krišjāņa Barona zāle.

Domājot par nodarbībām bērniem, šajā gadā tiek izcelta iespēja par dažādām tēmām ar bērniem runāt caur “Kamišibai” jeb japāņu papīra teātri – to varētu nosaukt arī par mainīgo bilžu teātri, kura laikā bibliotēkas darbinieki bērniem saistošā veidā palīdz ieraudzīt dažādus stāstus, kas izkāpuši no grāmatu lapām. “Kamišibai” teātri iecienījuši gan mazi, gan lieli, tas būs piemērots gan pašiem mazākajiem pirmsskolas vecuma bibliotēkas apmeklētājiem, gan arī sākumskolas skolēniem.

Informācija par visiem piedāvājumiem apskatāma ŠEIT.



Foto: Jelgavas pilsētas bibliotēka