ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas SSC kausa 6. kārtā pie uzvarām tiek favorīti

Jānis Tiltiņš

2018. gada 7. novembris 10:41

73
Jelgavas SSC kausa 6. kārtā pie uzvarām tiek favorīti

Ar visu pāru favorītu izcīnītām uzvarām noslēgušās Jelgavas SSC kausa izcīņas basketbolā 6. kārtas spēles. Pie panākuma tika Dobeles "Skandijs", "Valauto", "Doks", kā arī "Ķepas", kas šajā turnīrā vēl nav izjutušas zaudējuma rūgtumu.

Spraiga cīņa izvērtās starp "Skandija" un "Kultūras" komandām. Dobelnieki šogad iesākuši ļoti apņēmīgi, taču "Kultūras" basketbolisti vēl ir savas pirmās uzvaras meklējumos. Šoreiz panākums "Skandijam" ar 84:71. Artūrs Turiks bija uzvarētāju rezultatīvākais basketbolists ar 27 gūtajiem punktiem, bet Edgars Aleksējevs sakrāja 16 punktus un 16 atlecošās bumbas. Zaudētājiem Jāņa Blaubera rēķinā 29 punkti un 13 bumbas.

Uzbrukuma basketbols dominēja "Valauto" un "Platones" savstarpējā cīņā, kurā pārāki ar 100:93 izrādījās "valautieši". Toms Ziemelis, atgriezies pēc traumas sadziedēšanas, kaldināja uzvaru ar 34 gūtajiem punktiem, bet Ģirts Hauks palīdzēja ar 18 punktiem un 12 izcīnītām bumbām zem groziem. Pretinieku vienībā ļoti produktīvs sniegums Viesturam Mazūdrim, kurš sakrāja 37 punktus un tika pie desmit atlecošajām bumbām.

"Doka" basketbolisti ielika labus pamatus uzvarai jau spēles pirmajā ceturtdaļā un viegli tika galā ar "Vilkiem" – 89:68. "Doki" ļoti līdzīgi sadalīja spēles laiku, līdz ar to punktu guvums itin līdzīgs. Kristers Tomass atzīmējās ar 16 punktiem, savukārt Rolands Vereščagins realizēja piecus tālmetienus un guva 15. "Vilkiem" Alvis Lānso sakrāja 26 punktus, taču tika arī pie 13 kļūdām.

Kārtas noslēdzošajā duelī "Ķepas" trešajā ceturtdaļā veica izšķirošo izrāvienu un noturēja pārliecinošu uzvaru pār "Rokijiem" ar 81:66. Uzvarētāju sastāvā Oskars Jēkabsons bija rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem, bet Jēkabs Rozītis pievienoja vēl 14. "Rokijiem", kas spēli aizvadīja bez trīs saviem pamatsastāva spēlētājiem, līdera lomu turpina uzņemties Valdis Miķelsons, kurš sakrāja 20 punktus, deviņas atlecošās bumbas, četras piespēles un septiņus izprovocētus pārkāpumus.

Sacensību 7. kārtas spēles paredzētas Jelgavas Sporta hallē sestdien, 10. novembrī, no pulksten 10.30.



Turnīra tabula:
"Ķepas" 6 – 0,

"Doks" 4 – 2,

"Skandijs" 4 – 1,

"Rokiji" 3 – 3,

"NĪP" 4 – 1,

"Valauto" 3 – 2,

"Platone" 0 – 5,

"Kultūra" 0 – 5,

"Vilki" 0 – 5.


Foto: Ruslans Antropovs (no arhīva)