ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas 2. pamatskolas koris “Zvonņica” iesoļo trešajā gadu desmitā (FOTO)

zz.lv

2018. gada 5. novembris 00:11

6104
Jelgavas 2. pamatskolas koris “Zvonņica” iesoļo trešajā gadu desmitā (FOTO)

Ar koncertu “Gads kā mazītiņa dzīve” Jelgavas Kultūras namā 20. jubileju nosvinējis Jelgavas 2. pamatskolas bērnu un jauniešu koris “Zvonņica”, kura sastāvā dzied gan skolas audzēkņi, gan absolventi.

Koncertā uzstājās arī solisti – Vladimirs Astapenko (bajāns), Anastasija Hotuļova (oboja), Marija Muravjova un Darja Grišina (akordeons), Daniils Mickēvičs (klavieres), Sofija un Jeļizaveta Gridjuško (klavieres).

Koris “Zvonņica” izveidots 1998. gadā, vēsta skolas sniegtā informācija. Kora dvēsele ir tā ilggadējā vadītāja un dibinātāja Jeļena Vavilova.

Koris vairākkārt bijis Latvijas starptautisko konkursu un festivālu laureāts. Tostarp tas atkārtoti uzvarējis mazākumtautību bērnu koru festivālā “Zelta kamoliņš”.

“Zvonņica” gan piedalās pilsētas pasākumos, labdarības koncertos un Dziesmu svētkos, gan viesojas citās zemēs. Kolektīva lepnums ir pilsētas mēroga projekts “Pareizticīgo Ziemassvētki”. Ārpus Latvijas koncertēts, piemēram, Krievijā, Baltkrievijā, Beļģijā, Francijā, Vācijā, Čehijā, Igaunijā.


Foto: Roberts Ķesteris