ZZ.lv ARHĪVS

Bērnības našķis – krāsnī cepti āboli

zz.lv

2018. gada 3. novembris 18:49

120
Bērnības našķis – krāsnī cepti āboli

Rudenim piestāv smaržīgi, cepti āboli un silta kanēļa smarža. Karlīna Latsone, bloga “Ir.Bene” autore, piedāvā vienkāršu kāruma recepti, kas priecēs mājiniekus un patīkami pārsteigs ciemiņus.

“Šogad rudens ir ražīgs – lutina ar kārdinošiem un sulīgiem āboliem. Diendienā ēdam svaigus augļus, tomēr dažkārt tie paliek pāri, un tad jādomā receptes dažādībai. Viena no tām ir cepti āboli – bērnības našķis. Variāciju ir bezgala daudz, taču mans pēdējā laika labākais atklājums ir āboli, kas pildīti ar šķiedrvielām un proteīna bagātu musli,” stāsta Karlīna. “Cepšanai iesaku izvēlēties pašmāju ābolus, turklāt – pēc iespējas skābākus. Liesāka alternatīva saldajam krējumam ir grieķu (bezpiedevu) jogurts, savukārt medus vietā var lietot kļavu vai agaves sīrupu.”

Izejvielas (68 personām)

6–8 āboli

4–5 ēdamk. mušļa

50 g sviesta

2 ēdamk. medus

ēdamk. kanēļa

150 ml saldā krējuma

tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana

Sagriez ābolus uz pusēm, izņem serdi, pildi ar musli. Izkausē sviestu, sajauc ar medu un kanēli, pārlej pāri pildītajiem āboliem un cep 180 grādos aptuveni 15 minūtes. Noslēgumā saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru. Pārlej ar masu ābolus un pasniedz karstus.


Publicitātes foto