ZZ.lv ARHĪVS

Pasaules “roņi” jauno ziemas peldēšanas sezonu atklāj Jelgavā (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 2. novembris 23:19

24809
Pasaules “roņi” jauno ziemas peldēšanas sezonu atklāj Jelgavā (FOTO)

Ap 200 “roņu” no 24 valstīm piedalās ziemas peldēšanas sezonas atklāšanas sacensībās – pasaules kausa izcīņas pirmajā posmā Jelgavā.

Starp Lielupi un Driksu ierīkotajā akvatorijā sacensību pirmajā dienā jau šodien aizvadīti brīvā stila peldējumi, kuru ievadā kluba “Jelgavas roņi” vadītājs Aleksandrs Jakovļevs atgādināja, ka šo visaugstākā ranga starptautisko sacensību sākums bija pirms desmit gadiem iedibinātā “Jelgavas roņu” rīkotā komandu kausa izcīņa, bet dalībniekiem veiksmi vēlēja Starptautiskās ziemas peldēšanas federācijas vadītāja Marija Irjo Koskinena.

Sestdien pulksten 12 – svinīgā atklāšanas ceremonija, pēc tam jaukto stafešu sacensības un turpinājumā atkal individuālie peldējumi: 25 metru brass, 25 metru tauriņstils un 50 metru brass.

“Esmu tik tālu braukusi, un noteikti piedalīšos visas distancēs,” jau pirmās dienas sākumā apņēmīga bija čīliete Barbara Hernandesa. Līdzīgi noskaņoti ir ne vien lielākā daļa tālu un ne tik tālu atbraucēju, bet arī mājinieki, kas piedalās kuplā skaitā, pašu A.Jakovļevu ieskaitot.


Foto: Ruslans Antropovs