ZZ.lv ARHĪVS

Jelgava uzņem “roņu” pasaules kausu (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 2. novembris 10:12

868
Jelgava uzņem “roņu” pasaules kausu (FOTO)

“Roņi” no 24 pasaules valstīm nedēļas nogalē saradīsies mūsu pilsētā, lai cīnītos par balvām pasaules kausa pirmajā posmā. Par tik augsta ranga starptautiskām sacensībām desmit gadu laikā pārtapusi kluba “Jelgavas roņi” rīkotā komandu kausa izcīņa, kas jau ceturto gadu norisinās pasaules kausa posma statusā un pērn pulcēja teju trīs simtus ziemas peldētāju.

Kā paredz kluba vadītājs Aleksandrs Jakovļevs, šogad dalībnieku nebūs mazāk. “Pirmoreiz pieteikušies arī sportisti no Meksikas, Austrālijas, Slovēnijas, Ķīnas Tautas Republikas,” viņš nosauc debitantus.

Starp Lielupi un Driksu ierīkotajā akvatorijā sacensību pirmajā dienā jau šodien pulksten 12 sāksies brīvā stila peldējumi 50, 100 un 450 metru distancēs. Sestdien šajā pašā laikā – svinīgā atklāšanas ceremonija, pēc tam jaukto stafešu sacensības un turpinājumā atkal individuālie peldējumi – 25 metru brass, 25 metru tauriņstils un 50 metru brass.

“Noslēgumā svētdien paredzēts draudzības peldējums un arī draudzīgas sarunas,” pastāsta A.Jakovļevs, piebilstot, ka iesācējiem līdztekus būs pieejama arī tautas klase bez laika kontroles.


Foto: Raitis Puriņš