ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas peldētājiem rekordi un medaļas Rostokā

Maija Laizāne

2018. gada 3. novembris 15:05

181
Jelgavas peldētājiem rekordi un medaļas Rostokā

Jelgavas Specializētā peldēšanas skola jau 13. reizi bija pārstāvēta ilggadējām tradīcijām bagātajās starptautiskajās sacensībās Rostokā. Kā stāsta skolas direktore Zelma Ozoliņa, ap 400 dalībnieku vidū līdzās Vācijas komandu sportistiem piedalījās arī Zviedrijas, Polijas un Norvēģijas peldētāji, bet 42 jelgavnieku delegācija no ārzemniekiem bijusi viskuplākā. Rezultāti savukārt liecina, ka mūsējie apliecinājuši arī savu sportisko meistarību.

Jelgavas rekordus savā vecuma grupā, uzvarot 50 un 100 metru brasa distancēs, laboja Matīss Kaktiņš. 50 metru, 100 un sacensību programmā jaunieviestajā 25 metru brasa distancē uzvaras izcīnīja Didzis Rudavs. Piekāpjoties tikai Didzim, otrais 50 un 100 metros, atkārtojot sporta meistara normatīvam atbilstošu rezultātu, finišēja Kristers Gromovs. Pirmais savā vecuma grupā 50 un 200 metros brasā un otrais ātrākais 100 metros bija Germans Golcvarts.

Sīvā cīņā nāca D.Rudava, Sergeja Židkova, Andra Skujas un Emīla Dūmiņa izcīnītais zelts 4x50 metru brīvā stila stafetē, kur pirmajām divām komandām rezultāts bijis līdzīgs, bet trešo noteica viena sekundes simtdaļa (pjedestāls attēlā). Tas pats kvartets bija ātrākais arī 4x50 metru kombinētajā stafetē.

Dažādās vecuma grupās un distancēs nopelnītas sudraba medaļas no Rostokas pārveda Nikola Elpe, Artis Jurgens un Ričards Butāns, kuram arī viena bronzas godalga. Starp bronzas medaļniekiem arī Jēkabs Audzēvičs, Kristians Brenčs un E.Dūmiņš.


Foto: no sportistu albuma