ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā skanēs emocionāli piesātināts koncertstāsts “Pūt, vējiņi”

zz.lv

2018. gada 9. novembris 14:50

198
Jelgavā skanēs emocionāli piesātināts koncertstāsts “Pūt, vējiņi”

Aprit desmitais gads, kopš “Producentu grupa 7”, stiprinot latvisko identitāti, rīko koncertu ciklus ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā. Tādēļ valsts simtgades svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns, emocionāli piesātināts koncertstāsts “Pūt, vējiņi”.

Koncertuzveduma centrālā ass ir par likteņupi dēvētā Daugava. “Kā liela un pilnasinīga artērija tā plūst cauri mūsu zemei un vēsturei, atgādinot gan par iznīcināto un zaudēto, gan saglābto un izcīnīto un vienmēr esot kopā ar Dieva svētīto tautu, kas mīt tās krastos. “Pūt, vējiņi” būs iedvesmojošs stāsts par cilvēka garu un spēku, par Daugavu un jūru, par tiltu starp vakardienu un šodienu, likteņiem un attiecībām, kas izskanēs Imanta Kalniņa, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Kārļa Lāča, Ulda Marhilēviča un daudzu citu komponistu melodijās, kā arī latviešu tautasdziesmu apdarēs,” vēsta organizatori.

Kā stāsta koncerta producents Aigars Dinsbergs, paspilgtinot stāsta filozofisko ideju, skatuves scenogrāfijā līdztekus video projekcijām un citām gaismas spēlēm tiks izmantoti spēcīgi izteiksmes līdzekļi – spoguļi. Spogulis kā netveramības un mistikas simbols, mūsu iekšējās pasaules atspoguļojums, kā citas realitātes rādītājs pašam vērotājam. Redzams un neredzams, iedomu un klātesošs...

Koncertstāstā piedalīsies jau skatītāju iemīlētie dziedātāji Antra Stafecka, Dainis Skutelis, Anmary, pirmo reizi projektam pievienojušies Atis Ieviņš, Miks Dukurs, Ginta Krievkalna, aktieris folklorists vīru kopas “Vilki” dalībnieks Edgars Lipors un Rīgas Doma kora skolas jaunā, talantīgā dziedātāja Elizabete Lukaševiča. Instrumentālās grupas sastāvā būs Kristaps Krievkalns, Edgars Kārklis, Ēriks Upenieks, Armands Treilihs, Miķelis Vītis, bet koncerta horeogrāfija nodota Annikas Andersones un deju studijas “Benefice” dejotāju pārziņā.

Svētku koncertuzvedums “Pūt, vējiņi” Jelgavas Kultūras namā skanēs 24. novembrī un skatītāju lielās intereses dēļ tiks izrādīts divas reizes – pulksten 14 un 18.

Iepriekšējos gados šajā ciklā klausītājus sasniedza programmas “Mana dziesma Latvijai”, “Latviešu kino un teātra zelta dziesmas”, “Brīvās Latvijas dziesmas”, “Manas tautas dziesmas”, “Manai dzimtenei”, “Es savai tēvzemei”, “Manas tautas likteņdziesmas” un “Dod, Dieviņi”.