ZZ.lv ARHĪVS

HK “Zemgale/LLU” pārspēj Latvijas čempionus “Kurbadu” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 29. oktobris 18:44

436
HK “Zemgale/LLU” pārspēj Latvijas čempionus “Kurbadu” (FOTO)

Spraigā, ātrā un aizraujošā “Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē 27. oktobrī Latvijas čempioni HK “Kurbads” piekāpās jelgavniekiem HK “Zemgale/LLU” ar rezultātu 5:2 (1:2; 2:0; 2:0). Uzbrucējs Ričards Bernhards izcīnīja divus rezultativitātes punktus, kā arī uz ledus debitēja uzbrucēji Raivis Kurnigins un Rihards Remiņš.

Pirmo trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar vēl neredzētu ofensīvu uz Latvijas čempionu vārtiem. Rīdziniekiem ar grūtībām izdevās izraidīt ripu no savas aizsardzības zonas. Trešdaļas ceturtajā minūtē jelgavnieku aizsargs Rinalds Rosinskis no zilās līnijas raidīja ripu uz vārtiem. Vārtsargs Uldis Čalpa atvairīja, bet jau atlēkušo ripu vārtos mēģināja iedabūt aizsargs Kalvis Ozols. Arī viņa metieni tika atvairīti, bet tad atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Ričards Bernhards – 1:0. “Zemgales/LLU” spēlētāji pēc gūtiem vārtiem samazināja savu spiedienu, un jau astotajā minūtē “Kurbada” uzbrucēja Laura Ranceva vārtu guvums izlīdzināja spēles rezultātu – 1:1. Trešdaļas četrpadsmitajā minūtē aizsargs Kristaps Jākobsons veica spēka paņēmienu, kas nogāza Edgaru Homjakuvu. Jākobsons tika sodīts ar 5+20 soda minūtēm, kas ļāva “Kurbadam” izvirzīties spēles vadībā pēc Edmunda Augstkalna gūtiem vārtiem – 1:2.

Pirms otrās trešdaļas sākuma “Zemgales/LLU” spēlētāji bija vienojušies nepārkāpt noteikumus un turpināt savu spiedienu uz pretinieka vārtiem. Noruna tika izpildīta, un tās rezultātā jelgavnieki otrajā trešdaļā guva divus vārtus. Divpadsmitajā minūtē aizsarga Alekseja Popova raidīto ripu vārtos palīdzēja nogādāt Artūrs Homjakovs – 2:2. Divas minūtes vēlāk pēc uzbrucēja Valentīna Feoktistova piespēles ripu precīzi vārtos ieraidīja Iļja Makarovs – 3:2. Uz soliņa ekipējuma menedžeris Andris Leitis pajokoja, ka tas bija “Svētā Makara” metiens, bet drīzāk tā bija pašu komandas spēlētāju spēja sekot treneru norādījumiem.

Treneru norādījumi palīdzēja komandai arī trešajā trešdaļā, kad “Kurbada” spēlētāji bija gatavi atspēlēties un lauzt spēles gaitu. Rīdziniekus iegāza noraidījumi, kas mazināja viņu spējas mainīt spēles rezultātu. Pusotru minūti līdz spēles beigām “Zemgales/LLU” uzbrucējs Ričards Bernhards aizskrēja ātrā pretuzbrukumā un veica filigrānu piespēli maiņas partnerim Artjomam Ogorodņikovam, kurš panāca rezultātu 4:2. “Kurbads” nolēma nomainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet tas vien palīdzēja jelgavnieku uzbrucējam Vladislavam Adeļsonam gūt piektos vārtus – 5:2.

Šajā spēlē ceturtajā maiņā spēlēja divi hokejisti, kurus sen neesam redzējuši uz laukuma. Pēc traumas izārstēšanas uz ledus kāpa Raivis Kurņigins. Savu debiju komandā piedzīvoja arī uzbrucējs Rihards Remiņš, kurš pēdējās trīs sezonas aizvadīja “Kurbada” sastāvā. Ceturtā maiņa gan uz laukuma pavadīja maz laika, jo pēc otrajiem zaudētajiem vārtiem treneri izvēlējās spēlēt trijās maiņās, bet ceturtās maiņas spēlētājiem vēl vajadzēs pielikt pūles treniņos, lai neatpaliktu no pārējiem komandas biedriem. Par labāko spēlētāju jelgavnieku rindās tika atzīts vārtsargs Rihards Cimermanis, kurš ne tikai pašaizliedzīgi spēlēja vārtos, bet arī visas spēles laikā motivēja komandas biedrus.


Foto: Ruslans Antropovs