ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā un Aucē par divām savstarpēji nesaistītām slepkavībām apcietinātas piecas personas

zz.lv

2018. gada 29. oktobris 15:55

4780
Jelgavā un Aucē par divām savstarpēji nesaistītām slepkavībām apcietinātas piecas personas

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki pēc pirmstiesas izmeklēšanas divos uzsāktos kriminālprocesos saistībā ar divām savstarpēji nesaistītām slepkavībām Zemgalē šā gada jūlijā un septembrī aizturējusi piecas aizdomās turētas personas, informē Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece. Abas noslepkavotās personas atradās policijas meklēšanā kā bezvēsts pazudušas.

Šā gada jūlijā pievakarē Auces novada Aucē pie dzelzceļa stacijas tika atrasts vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām durtām brūcēm. Saistībā ar notikušo nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess, veiktas procesuālās izmeklēšanas darbības un nozīmētas ekspertīzes. Turpinot izmeklēšanu, policija noskaidroja mirušā vīrieša identitāti un to, ka vīrietis jau vairākas nedēļas bija meklēšanā kā bezvēsts pazudušais. Procesuālajā izmeklēšanā kriminālprocesā par slepkavību pastiprinošos apstākļos policija nostiprināja pierādījumus un oktobrī aizturēja trīs aizdomās turētās personas, no kurām divas jau agrāk bijušas tiesātas. Tiesa trīs aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Oktobrī Kriminālpolicijas biroja darbinieki uzsākuši kriminālprocesu par kāda vīrieša slepkavību Jelgavā. Vīrietis septembra sākumā bija izgājis no savas dzīvesvietas Jelgavā un nebija atgriezies. Pieteikums par viņa pazušanu policijā tika saņemts dažas dienas vēlāk. Pamatojoties uz saņemto informāciju, policijas darbinieki nekavējoties uzsāka bezvēsts pazudušā vīrieša meklēšanu. Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanā, nostiprinot pierādījumus, aizdomās par slepkavību aizturētas divas aizdomās turētas personas. Turpinot procesuālās darbības, Jelgavas novada Platones mežā tika atrastas pazudušā vīrieša mirstīgās atliekas. Tiesa abām personām piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Abas personas jau agrāk tiesātas par citiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Pašlaik abos kriminālprocesos turpinās izmeklēšanas darbības, tāpēc izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri pašlaik netiek sniegti.


Policijas foto