ZZ.lv ARHĪVS

“Rīgas miesnieks” atvērto durvju dienā Jelgavā izrāda teju 30 produktu ražotni (FOTO)

zz.lv

2018. gada 29. oktobris 13:07

30855
“Rīgas miesnieks” atvērto durvju dienā Jelgavā izrāda teju 30 produktu ražotni (FOTO)

Senākais gaļas pārstrādes uzņēmums Latvijā “Rīgas miesnieks” par godu Latvijas simtgadei pirmo reizi uzņēmuma pastāvēšanas laikā vēra ražotnes durvis Jelgavā. Pasākums norisinājās no 22. līdz 26. oktobrim, tā laikā tika uzņemti 67 apmeklētāji un tika izrādīta teju 30 produktu ražošana, informē uzņēmuma pārstāve Klinta Mežapuķe.

Jau šī gada sākumā uzņēmums izrādīja nelielu daļu no apjomīgās ražotnes, kad, ieguldot 300 000 eiro, tika atklāta jaunā saldēto produktu ražošanas līnija, tomēr šādā apmērā ražotnes durvis apmeklētājiem atvērtas pirmo reizi.

Heino Lapiņš, “HKScan” pārdošanas direktors: ““Rīgas miesnieks”, kuru no kopīgas simtgades svinēšanas ar Latviju šķir daži gadi, ir viens no valsts uzticamākajiem un tradīcijām bagātākajiem zīmoliem. Vērojot lielo cilvēku atsaucību piedalīties atvērto durvju pasākumā, esmu pārliecināts, ka šī būtu vēl viena ieviešanas vērta tradīcija!”

Pasākumā piedalīties varēja ikviens pilngadību sasniegušais interesents. Ražotnē ieradās cilvēki kā no Jelgavas un Rīgas, tā arī no citām Latvijas pilsētām. Drošības apsvērumu dēļ maksimālais apmeklētāju skaits bija ierobežots, un kopumā tika uzņemti 67 pasākuma apmeklētāji.

Interesentu vidū bija gan cilvēki, kas vienkārši vēlējās uzzināt ko jaunu, gan iedzīvotāji, kas strādā vai mācās pārtikas produktu ražošanas nozarē. Viena no pasākuma dienām tika veltīta tieši LLU Pārtikas tehnoloģijas fakultātes studentiem.

Pasākuma laikā Heino Lapiņš dalībniekus iepazīstināja ar uzņēmuma aktualitātēm un pastāstīja par ražošanas tehnoloģijām, kā arī lauza sabiedrībā ieviesušos mītus par gaļas ražošanu – no dzīvnieku dzīves apstākļiem līdz pat antibiotiku un hormonu lietošanai dzīvnieku uzturā. Tam sekoja unikāla iespēja aplūkot uzņēmumu no iekšpuses, dodoties ekskursijā pa ražotnes telpām un ieraugot ražošanas procesus, kas ikdienā apmeklētāja acij ir nepieejami.

Kopumā tika apskatīts, kā top teju 30 no 250 ražotajiem produktiem, kā arī to atšķirīgie ražošanas veidi – kūpināšana, žāvēšana, vārīšana, “sous vide” pagatavošana, kā arī saldētās produkcijas tapšana.

Pēc pasākuma oficiālās daļas viesi kavējās nesteidzīgās sarunās, kā arī degustēja ražotnes produkciju, kas nesen tirdzniecībā nonāca ar jauno “LV100” dizainu.

Šiem produktiem par godu tika izveidota neparasta formāta aptauja “Latvijas simtgades garša”. Balsojums norisinājās nedēļas garumā, un par iedzīvotāju iecienītāko garšu tika atzīta ”Auksti kūpinātā karbonāde”, savukārt degustāciju laikā tika notiesāti turpat 13 kilogrami “Rīgas miesnieka” produkcijas.

“HKScan” ir Ziemeļvalstu gaļas produktu un pārtikas uzņēmums. Tas nodarbina vairāk nekā 7300 profesionālu darbinieku. Uzņēmums ražo, izplata un pārdod atbildīgi ražotus augstas kvalitātes produktus no cūkgaļas, liellopu gaļas, mājputnu un jēra gaļas, kā arī desu izstrādājumus un gatavās maltītes ar tādiem zīmoliem kā “HK”, “Scan”, “Rakvere”, “Kariniemen”, “Rose”, “Pärsons”, “Tallegg”. “HKScan” klienti ir mazumtirgotāji, pārtikas pakalpojumu sniedzēji, rūpniecības un eksporta nozares uzņēmumi, tā iekšējā tirgū ietilpst Somija, Zviedrija, Dānija un Baltijas valstis.

Viens no Eiropas vadošajiem gaļas produktu un pārtikas uzņēmumiem eksportē preces uz vairāk nekā 50 valstīm. 2017. gadā “HKScan” neto pārdošanas ienākumi bija aptuveni 1,8 miljardi eiro.




Publicitātes foto