ZZ.lv ARHĪVS

Piekto reizi Ložmetējkalna apkaimē aicina svētku skrējiens “Patriots”

zz.lv

2018. gada 29. oktobris 08:56

282
Piekto reizi Ložmetējkalna apkaimē aicina svētku skrējiens “Patriots”

Latvijas simtgades priekšvakarā, 17. novembrī, jau piekto reizi Valgundes pagastā Ložmetējkalna apkaimē un Ziemassvētku kauju muzejā “Mangaļi” notiks svētku skrējiens “Patriots”. Organizatori aktīviem un patriotiski noskaņotiem cilvēkiem piedāvās divas distances – 8+km un 23+km. Dalībnieki varēs izvēlēties, kādā veidā pievarēt distances – skrienot, nūjojot vai vienkārši ejot draugu pulciņā. Galvenais pasākuma mērķis ir nevis cīnīties par balvām, bet gan vienkārši piedalīties un izrādīt mīlestību valstij, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

“Skrējiens “Patriots” ir īpašs. Tajā var gūt pacilātas emocijas, jo uz šo skrējienu cilvēki nebrauc pēc balvām, bet gan patriotisku jūtu vadīti – lai piedalītos, tādējādi izrādot mīlestību savai valstij. Pirmajos gados “Patriots” pulcēja nedaudz vairāk kā 200 cilvēku, vēlāk jau pāri 400, bet pērn piedalījās jau teju 500 dalībnieku. Ceram, ka arī šogad cilvēku atsaucība būs tikpat ievērības cienīga. Jānorāda, ka sacensības notiks jebkuros laika apstākļos. Arī latviešu strēlnieki devās kaujās, negaidot, kad uzspīdēs saulīte, kļūs siltāks vai izklīdīs mākoņi,” stāsta pasākuma organizators Vilmārs Zeme.

Arī šoreiz, ja skrējēji nebūs paspējuši reģistrēties iepriekš, to varēs izdarīt norises vietā. Šogad reģistrēšanās būs atvērta no pulksten 10 Ziemassvētku kauju muzeja pagalmā. “Patriota” īsākajai distancei var pieteikties dalībnieki no 14 gadu vecuma, garākajai – no 18 gadu vecuma. Skrējienā var piedalīties arī jaunāki bērni, taču ar nosacījumu, ka vecāki uzņemas atbildību. Finišā dalībnieki varēs cienāties ar siltu ēdienu un tēju. Tāpat pēc skrējiena katrs dalībnieks saņems piemiņas nozīmīti “Karavīra poga”.

Latvijas simtgades reizē organizatori skrējējiem piedāvās nedaudz mainītus trases maršrutus. Ar abām trasēm var iepazīties mājaslapā www.cet.lv.

Tāpat īpašs piedāvājums izveidots karavīriem un zemessargiem – patruļu skrējiens 23+ km distancē. 

“Pērn mūsu skrējienā piedalījās NATO sabiedroto spēku karavīri. Šogad skrējiena nolikumā iekļāvām jaunumu, aicinot “Patriotam” pievienoties arī karavīrus un zemessargus. Bet jāuzsver, ka šiem dalībniekiem jārēķinās ar citādiem noteikumiem. Proti, patruļu skrējienā varēs piedalīties komanda četru cilvēku sastāvā neatkarīgi no dzimuma un vecuma, bet ne jaunāki par 18 gadiem sacensību starta brīdī. Dalībniekiem būs jāstartē reizē un reizē arī jāfinišē. Atstarpe laika ziņā starp komandas pirmo un pēdējo dalībnieku nedrīkstēs pārsniegt piecas sekundes. Un komandām būs jāpiedalās lauku kaujas formas tērpā. Ekipējums: mugursoma, uzkabes veste, bruņucepure. Ekipējuma kopējais minimālais svars nedrīkstēs būt mazāks par 25 kilogramiem,” skaidro V.Zeme.

Reģistrēties un iegūt vairāk informācijas par skrējienu var mājaslapā www.cet.lv.


Foto: Raitis Puriņš