ZZ.lv ARHĪVS

Bezgala gardi cepumi "Trīsstūrīši" ar saldu vai sāļu pildījumu

Agnese Leiburga

2018. gada 27. oktobris 17:05

440
Bezgala gardi cepumi "Trīsstūrīši" ar saldu vai sāļu pildījumu

No paveca biezpiena (bet nevajag pārspīlēt – ja tas apaudzis ar pelējuma kažoku, tad pavisam noteikti jau ir nokavēts) var pagatavot ļoti vienkāršus, bet garšīgus cepumus, vienādās daļās liekot biezpienu, aukstu mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un miltus. To visu sastrādā mīklā un vismaz uz pusstundu ievieto ledusskapī. 

Mīklu izrullē un izgriež ripas, apvelkot neliela izmēra šķīvītim, tās pēc tam sadala trīsstūrīšos, uz kuriem liek pēc izvēles sāļu (desas, gaļas un (vai) siera stienīšus) vai saldu (ābola stienīšus, ievārījuma piciņas u.tml.) pildījumu. 

Cepumus sarullē un apsmērē ar sakultu olu. Saldajam variantam pārkaisa cukuru un kanēli, sāļajam – sāli un ķimenes. Cep cepeškrāsnī, kamēr zeltaini brūni. 

Garšo ļoti labi!

Pāri palikušu biezpienu var izmantot arī sacepumam, plātsmaizei vai plācenīšiem, bet to nebūtu ieteicams likt neceptos saldajos ēdienos, tad gan būs jūtama piegarša.

VISU RAKSTU PAR PĀRPALIKUŠA RŪGUŠPIENA UN PIENA IZMANTOŠANU LASI ŠEIT!