ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī atklās izstādi “Jelgava toreiz un tagad”

zz.lv

2018. gada 29. oktobris 08:16

166
Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī atklās izstādi “Jelgava toreiz un tagad”

Jelgavas reģionālā Tūrisma centra (JRTC) veidota vēsturisku foto, videokadru un vizualizāciju izstāde “Jelgava toreiz un tagad” tiks atklāta ceturtdien, 1. novembrī, pulksten 16 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē, informē JRTC pārstāve Sandra Grigorjeva.

Vēsturiski Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornis vienmēr bijis Jelgavas panorāmas un apbūves dominante, un, no tā lūkojoties, varēja redzēt Tirgus laukumu, Rātsnamu, Cēra viesnīcu, Jēkaba kanālu un citas vēsturiski nozīmīgas pilsētas vietas. Izstādē būs apskatāmas vēsturisko un mūsdienu fotogrāfiju kolāžas ar īsiem stāstiem par senās Jelgavas ēkām, kas redzamas no torņa gan pagātnes, gan mūsdienu acīm.

Izstādes attēlos būs iespēja redzēt Tirgus laukumu, kas visos gadsimtos bijis jelgavniekiem nozīmīga vieta – cilvēki šeit tirgojušies, atpūtušies, soļojuši gājienos, svinējuši, skatījušies un klausījušies koncertus. Tāpat varēs iepazīt 17. gadsimta beigās izveidoto Jēkaba kanālu, aplūkojot gan seno pilsētas plānu, kā arī mūsdienu karti un video ar iezīmētu kanālu.

Izstādi veidojuši JRTC darbinieki sadarbībā ar Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzeju un Jelgavas Operatīvās informācijas centru.

Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī jau iepriekš veidotas izstādes, atspoguļojot Lielās ielas un J.Čakstes bulvāra vēsturiskās pārmaiņas. Abas izstādes atkal būs apskatāmas līdz ar jaunās izstādes atklāšanu torņa kāpņu telpā.

Izstāde būs apskatāma līdz 10. janvārim.


Publicitātes foto