ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas basketbolistes sīvā cīņā piekāpjas "TTT kadetēm"

Jānis Tiltiņš

2018. gada 26. oktobris 11:20

153
Jelgavas basketbolistes sīvā cīņā piekāpjas "TTT kadetēm"

Ceturto zaudējumu piedzīvojusi "Jelgavas/BJSS" sieviešu basketbola komanda, kas "Elektrum" olimpiskajā centrā Baltijas sieviešu klubu apvienotajā čempionāta spēlē ar 64:70 atzina "BS Rīga/TTT/kadetes" vienības pārākumu. Jelgavnieces šoreiz iegāza lielais kļūdu skaits spēles ceturtajā ceturtdaļā.

Harija Zelča trenētā vienība maču iesāka apņēmīgi. Katrīna Kārkle un Vita Šadrova panāca 7:2 vadību. Vēlreiz pamīšus ar precīziem groza guvumiem izcēlās Diāna Dude un V.Šadrova, turot pretinieces drošā atstatumā – 18:8, savukārt pirmo ceturtdaļu viesu komanda uzvarēja ar 23:15. Otro ceturtdaļu tikpat sparīgi aizvadīja mājinieces, un pēc puslaika rezultāts uz tablo vēstīja par kaujiniecisku neizšķirtu 39:39.

Līdzīga, taču mazrezultatīva spēle noritēja pamatlaika trešajā ceturtdaļā. "Jelgavas/BJSS" basketbolistes raidīja vairums neprecīzu metienu no tuvas distances, taču līdzīgu likteni piemeklēja pretinieces, un pēc pavisam līdzīgas ceturtdaļas punktu izteiksmē (13:13) bija zināms, ka mača liktenis izšķirsies pamatlaika pēdējā ceturksnī vai pagarinājumā.

Jelgavas BJSS audzēkne Ronda Ozoliņa, kas iesāka sezonu "RSU" komandas rindās, ceturtdaļas iesākumā panāca 54:52 par labu jelgavniecēm. Pēc nospēlētām nepilnām četrām minūtēm Jelgavas dāmu komanda saglabāja vadību – 57:54. Taču tad sekoja lērums pieļautu kļūdu un neprecīzu metienu, ko izmantoja "TTT kadetes", un izvirzījās vadībā ar 65:59, turklāt šo ne tik lielo pārsvaru rīdzinieces spēja noturēt līdz spēles finālsvilpei, sagādājot mūsu spēlētājām ceturto zaudējumu sezonā.

"Jelgavas/BJSS" sastāvā uzbrucēja Vita Šadrova atzīmējās ar 16 punktiem un septiņām atlecošajām bumbām. Alise Karlsone un Katrīne Kārkle katra guva pa deviņiem punktiem un kopā savāca 13 bumbas zem groziem, bet Diāna Dude pievienoja septiņus punktus un 13 atlecošās bumbas. D.Dude turklāt pēc piecām spēlēm visā līgā atrodas 2. vietā (12,20) starp labākajām cīnītājām par atlecošajām bumbām un 1. vietā tieši statistikas kategorijā – izcīnītās bumbas uzbrukumā (5,0)

Jelgavniecēm nākamā cīņa paredzēta jau šovakar Rīgas Hanzas vidusskolā, kur būs jātiekas ar Rīgas Stradiņa universitātes komandu, kuru pārstāv Jelgavas BJSS audzēkne Sindija Smirnova. Spēles sākums paredzēts pulksten 18.30.


Baltijas sieviešu klubu apvienotais čempionāts

"Elektrum" olimpiskais centrs, 25. oktobris

"BS Rīga/TTT/kadetes"–"Jelgava/BJSS" 70:64 (15:23, 24:16, 13:13, 18:12)

Jelgava: V.Šadrova 16+7ab, A.Karlsone 9+9ab, K.Kārkle 9, D.Dude 7+13ab, D.Brunava 6, Z.Neilande 5, R.Ozoliņa 4+5pr, I.Staņuna 4, D.Blūma 2, L.Vītola 2, K.Hofmane, A.Ozola.


Foto: Ruslans Antropovs