ZZ.lv ARHĪVS

Vircavniece Anita Strazda no smilšu mīklas veido apēdamus mākslas darbus (FOTO)

Andra Ozola

2018. gada 25. oktobris 09:48

7597
Vircavniece Anita Strazda no smilšu mīklas veido apēdamus mākslas darbus (FOTO)

“Vai tie ir magnētiņi?”, “Vai marcipāns?”, “To jau ir žēl ēst...” – šādus un līdzīgus jautājumus un komplimentus no saviem klientiem dzird mājražotāja Anita Strazda no Jelgavas novada Vircavas pagasta. No parastas smilšu mīklas viņa veido apēdamus mākslas darbus – ar cukuru glazētus cepumus, no kuriem radīti dažādi tematiski komplekti, piemēram, mazo dāmu komplekts, kurā ietilpst kurpes, kleitas, rokassomiņa, spogulītis, ķemmīte, lūpukrāsa un citas skaistumlietas.

Izveidoti arī augļu, rudens dārzeņu, dzīvnieku, jūras iemītnieku, mūzikas instrumentu, zīmuļu, ciparu un burtu cepumu komplekti. Savukārt puišus var iepriecināt ar cepumu instrumentu komplektu vai cepumu traktoru ar piekabi. Bet skolotājai Skolotāju dienā taču var uzdāvināt cepumu saulespuķi!

Anitas uzņēmumu “Sugar Art” Jelgavas novada pašvaldība šogad jau sveica kā nominācijas “Gada mājražotājs” ieguvēju konkursā ”Gada uzņēmējs Jelgavas novadā”. Viņa ir arī viena no četriem konkursa “Esi uzņēmējs Jelgavas novadā” laureātiem un saņems 1500 eiro pašvaldības starta kapitālu savas biznesa idejas īstenošanai – jauna cepumu iepakojuma izstrādei.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 25. oktobra “Zemgales Ziņās”