ZZ.lv ARHĪVS

Sīkstā cīņā “Prizma” uzvar “Zemgali/LLU” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 24. oktobris 19:29

185
Sīkstā cīņā “Prizma” uzvar “Zemgali/LLU” (FOTO)

Otrajā savstarpējā “Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē starp HK “Prizma” un HK “Zemgale/LLU” uzvaru saturīgā un sīkstā cīņā izcīnīja rīdzinieki – 2:3 (0:1; 2:1; 0:1).

Abas komandas spēli uzsāka labā ātrumā un ar interesantām izspēlēm. Jau piektajā minūtē HK “Zemgale/LLU” ieguva priekšroku, spēlējot vairākumā. Skaitlisko pārsvaru izmantot neizdevās, bet vairākuma beigās ripa neveiksmīgi pameta laukuma saimnieku aizsardzības zonu un ļāva HK “Prizma” uzbrucējam Sandim Grinbergam aizskriet pretuzbrukumā. No asa leņķa viņš raidīja ripu uz Reiņa Petkus sargātajiem vārtiem. Vārtsargs ripu atraidīja, bet tā pārlidoja viņam pāri un piezemējās vārtos – 0:1. Jelgavniekiem bija iespēja izlīdzināt spēles rezultātu pirmajā trešdaļā, bet Juliāna Misjusa un Kristapa Jākobsona ripas metieni trāpīja vārtu stabos.

Otrā trešdaļa turpinājās tikpat asā cīņā, un tās gaitu lielā mērā izšķīra spēle nevienlīdzīgos sastāvos. Trešdaļas vidū jelgavnieki spēja izturēt mazākumu, bet, kad piektais spēlētājs kāpa uz ledus, HK “Prizma” aizsargs Maksims Širokovs ar precīzu raidījumu no zilās līnijas panāca rezultātu – 0:2. Rīdzinieku divu vārtu pārsvars saglabājās mazāk nekā minūti, kad pēc aizsarga Iļjas Makarova piespēles ātrā pretuzbrukumā devās uzbrucējs Ričards Bernhards un ieraidīja ripu starp vārtsarga Jāņa Auziņa kājsargiem – 2:1. Trešdaļas noslēgumā rīdzinieki nonāca mazākumā, ko izmantoja HK “Zemgale/LLU” uzbrucējs Juliāns Misjus, izlīdzinot spēles rezultātu – 2:2.

Trešā trešdaļā neliels ripas kontroles pārsvars piederēja “Zemgale/LLU” spēlētājiem, kas ļāva veidot bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem. Ar to diemžēl bija par maz, jo veiksme bija “Prizmas” spēlētāju pusē. Trešdaļas divpadsmitajā minūtē uz mirkli bez uzmanības atstāts saimnieku uzbrucējs Miks Komuls spēja izvirzīt savu komandu vadībā – 2:3. Jelgavnieki pielika visas pūles, lai izlīdzinātu rezultātu, bet, pat nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, mērķi neizdevās panākt.



Foto: Ruslans Antropovs