ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas pilsētas bibliotēkā ciemosies Bille

zz.lv

2018. gada 23. oktobris 11:46

259
Jelgavas pilsētas bibliotēkā ciemosies Bille

Uz režisores Ināras Kolmanes simtgades filmas “Bille” demonstrāciju 8. novembrī pulksten 18 aicina Jelgavas pilsētas bibliotēka.

Sadarbībā ar filmu studiju “Deviņi” bibliotēka radusi iespēju filmas seansu apmeklētājiem piedāvāt bez maksas un arī sniegt iespēju tikties ar filmēšanas komandu – režisori Ināru Kolmani, producentu Jāni Juhņēviču un Billes lomas atveidotāju jelgavnieci Rūtu Kronbergu –, lai uzzinātu vairāk par filmas tapšanas gaitu, piedzīvoto uzņemšanas laukumā un ne tikai, kā arī uzdotu sev interesējošos jautājumus, informē bibliotēkas pārstāve Zane Pastere.

Tā kā Krišjāņa Barona zālē vietu skaits ir ierobežots, interesenti aicināti Jelgavas pilsētas bibliotēkā Akadēmijas ielā 26 saņemt bezmaksas ielūgumus. Kinoseansa dienā, 8. novembrī, priekšroka būs skatītājiem ar ielūgumiem, taču, ja būs brīvas vietas, laipni aicināts ikviens.

Kinolente “Bille” šogad nominēta nacionālajai kinobalvai “Lielais Kristaps” kā labākā pilnmetrāžas filma, savukārt Rūta Kronberga nominēta kategorijā “Labākā aktrise” kopā ar tādām profesionālām aktrisēm kā Ievu Puķi, Daigu Kažociņu un Elitu Kļaviņu.

Filma uzņemta pēc Vizmas Belševicas romāna “Bille” motīviem, triloģija iekļauta Latvijas Kultūras kanonā un ir īpaša mūsu kultūras identitātes vērtība.

Filma “Bille” trīs seansos 28. oktobrī pulksten 12, 15 un 18 būs skatāma arī Jelgavas Kultūras namā.


Foto: Jānis Deinats