ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku pusmaratons – pieminot Juri Bērziņu (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 22. oktobris 21:07

11070
Ozolnieku pusmaratons – pieminot Juri Bērziņu (FOTO)

125 dalībniekus pulcēja gadskārtējais Ozolnieku pusmaratons, kas šoreiz bija veltīts pasākuma iedibinātājam augusta nogalē mūžībā aizgājušajam ilggadējam skrējēju kluba “Ozolnieki” vadītājam Jurim Bērziņam.

Iknedēļas “Ozolnieku apļi”, garo distanču seriāls “Ielūdz Ozolnieki”, Latvijas komandas pārstāvniecība Baltijas ceļa skrējienā – arī šīs un citas aktivitātes J.Bērziņa organizatoriskajā pārziņā vairojušas kluba atpazīstamību, padarot to par vienu no spēcīgākajām skrējēju organizācijām Latvijā.

Nedzīdamies pēc rekordiem, Juris allaž sportojis arī pats, savā kopš 1984. gada aizsāktajā skrējēja karjerā līdzās īsākām distancēm dažādās sacensībās pieveikdams arī 132 maratonus un 91 reizi – pusmaratonu.

“Visu laiku liekas, ka viņš tepat vien kaut kur ir, varbūt no augšas šodien skatās,” šādos un līdzīgos vārdos tik pierasto Jura klātesamības sajūtu arī 16. Ozolnieku pusmaratonā raksturoja dažādu paaudžu dalībnieki un dalībnieces, tostarp Skaidrīte Ezerniece, Santa Lorence, Ilze Sermolīte un citi.

Savos 88 gados būdama vecākā no skrējējām, Skaidrītes kundze trasē apkārt ezeram pieveica trīs kilometrus, Santa un Ilze līdz ar vēl 34 konkurentiem bija izvēlējušās 5,6 kilometru maršrutu, bet vislielākā piekrišana bija garākajai pamatdistancei, kurā devās 80 skrējēju.

Rīga, Ventspils, Cēsis, Ogre, Tērvete, Valmiera, Salaspils, Jumprava, Carnikava, Tukums, Bauska, Gulbene, Lubānas novads, Tirza… Plašo “ģeogrāfiju” šoreiz gandrīz vai neuzskaitīt. Mājiniekiem spēcīgajā sāncensībā līdz absolūti ātrāko trijniekam bija pagrūti aizsniegties, bet, tā kā rezultātus vērtē arī pa vecuma grupām, godalgas nopelnīja daudzi (rezultāti, tāpat kā citas ziņas par skrējēju kluba darbību – mājaslapā skozolnieki.wordpress.com). Ikvienam tika arī pa nozīmītei, kas atgādinās par šo Jurim Bērziņam un skriešanas aizrautībai veltīto dienu.


Ātrākie

21,0975 km


1. Kristaps Kaimiņš (Ogre)
1. Madara Frēliha (Ventspils)

10. v. Oskars Stāmers (Jelgava)
5. v. Dace Kovaļevska (SK “Ozolnieki”)



5,6 km

1. Jānis Vītiņš (Rīga)

1. Emīlija Upmale (Jelgava)


Foto: Ruslans Antropovs