ZZ.lv ARHĪVS

Pilis un muižas vērs durvis Leģendu naktī

zz.lv

2018. gada 22. oktobris 13:51

589
Pilis un muižas vērs durvis Leģendu naktī

Īpašā atmosfērā gan iepazīt muižu vēsturi un to piedāvājumu mūsdienās, gan piedzīvot skaistus noskaņu pasākumus Leģendu naktī 27. oktobrī aicina Jelgavas novada Lielplatones, Lielvircavas, Staļģenes, Vilces, Zaļenieku un Abgunstes muiža, pasākumi plānoti arī Elejas muižas parkā.

Lielplatones muižā viesosies cirks, kur uzstāsies gan ilūziju un triku meistari, gan jogs un akrobāti. Varēs vērot čigānu dejas, puspajokam izzīlēt savu nākotni, fotografēties ar klaunu, skatīties “teijāteri” un iepazīt senās veļas mazgāšanas tradīcijas baronu laikā. Atraktīvās nodarbes noritēs gan muižas pagalmā, gan vešūzī, muižas zālē, kungu mājā un Dārznieka namiņā, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

Lielvircavas muižā būs gan radošās darbnīcas, gan darbosies modes vēstures istaba ar 19. un 20. gadsimta modes paraugiem – apģērbiem un aksesuāriem, lai iepazīstinātu ar vēsturisko tērpu darināšanas procesu un to detaļām. Vakarpusē gaidāms koncerts ar Dž.Doulanda, J.Haidna, F.Šūberta, G.Lorkas skaņdarbu repertuāru.

Staļģenes muižā plānots pasākums “Vakarēšana muižas laikos” kopā ar folkloras kopu “Liepāre”, minot mīklas, dziedot un piedaloties radošajās darbnīcās. Abgunstes muižā varēs piedzīvot slēpņošanu, piedalīties radošās darbnīcās un ieturēties atbilstošas gaisotnes vakariņās. Vilces muižā būs iespēja izspēlēt finanšu galda spēli “Žurkas skrējiens” un piedalīties meistarklasē labklājības gleznas izveidē ar fluorescējošām krāsām. Savukārt Zaļenieku muižā pasākums aizsāksies ar ekskursiju un izstādi “Mans tautastērps”, bet līdz pusnaktij varēs baudīt mūziku un latviešu ēdienus pie ugunskura.

Arī Elejas muižas parkā pasākuma programma aizsāksies ar vēsturiski izzinošu ekskursiju un radošām darbnīcām Tējas namiņā, bet vakara gaitā – renesanses laika mūzikas koncertu un ēnu teātri.

Leģendu nakts ir viens no rudens sezonas cilvēku iemīļotiem ekskursiju pasākumiem, kas ļauj netipiskā gaisotnē iepazīt apskates objektus, piedzīvot stāstus un nostāstus un vienā vakarā apmeklēt vairākas pasākuma vietas, kas katra vērusi durvis, lai ieinteresētu apmeklētāju.

Detalizēti ar pasākumiem Jelgavas novada muižās var iepazīties ŠEIT, bet ar pasākumiem visā Latvijā – ŠEIT.


Foto: Raitis Puriņš