ZZ.lv ARHĪVS

Lielupes līdaka 2018 – 8,2 kilogramus smaga (FOTO)

Maija Laizāne

2018. gada 20. oktobris 19:32

26469
Lielupes līdaka 2018 – 8,2 kilogramus smaga (FOTO)

Desmit individuālas un 28 komandu laivas šorīt no Pils salas krasta tika laistas ūdenī, un 66 makšķernieki bija gatavi doties “Lielupes līdakas 2018” medībās. Atklātās sacensības rīkoja biedrība “Lielupes brekši” sadarbībā ar Jelgavas Sporta servisa centru. Prāvas balvas varēja nopelnīt gan par smagāko un garāko zaļsvārci, gan lielākajiem lomiem kopumā, par ko pienācās arī Jelgavas čempionāta diplomi un medaļas.

Ap pusdienlaiku vīrs ar jau vairāku gadu sacensību pieredzi Aigars Jurēvics bija noķēris un laivā iedabūjis 8,200 kilogramu līdaku, un šis ķēriens arī oficiālajā sacensību noslēgumā pulksten trijos pēcpusdienā kā zivs smaguma un garuma, tā arī loma kopsvara ziņā izrādījās nepārspēts.

Makšķernieku veikalā “Asaris” izpērkamas naudas balvas par garāko līdaku šogad pienācās pieciem veiksmīgākajiem, un vietu secībā tās saņēma arī Ojārs Matjuševics (75 cm), Andris Rozenbilds (63 cm), Aleksandrs Kolibelkins (60 cm) un Gints Zariņš (56 cm). A.Kolibelkinam, kas bija izvilcis prāvu meža vimbu, balva tika arī kā lielākās citas sugas zivs īpašniekam.

Kopvērtējuma uzvarētāju noteica pēc punktos izteikta zivju kopsvara, par līdakām to dubultojot. Pēc šā aprēķina individuāli uzvarētāju trijniekā vietu secībā A.Jurēvics, A.Kolibelkins un Andris Liepiņš (kuram bronzu nodrošināja asaru loms). Komandām pirmajā vietā O.Matjušēvics ar Vitāliju Vasiļjevu, A.Rozenbilds ar Renāru Ķuzi un G.Zariņš ar Aivaru Egli.

Vairāk par sacensību norisi un copmaņu veiksmes noslēpumiem – nākamajā “Zemgales Ziņu” numurā.



Foto: Raitis Puriņš