ZZ.lv ARHĪVS

Lielveikalos pieejami Aizupes mazpulcēnu audzēti sīpoli (FOTO)

zz.lv

2018. gada 20. oktobris 13:07

876
Lielveikalos pieejami Aizupes mazpulcēnu audzēti sīpoli (FOTO)

Rīgā “Maxima Latvija” veikalos tirdzniecības centros “Rīga Plaza”un “Domina” un Ulmaņa gatvē 88a, kā arī veikalā Mārupē ir pieejami biedrības “Latvijas mazpulki” bērnu izaudzētie sīpoli Latvijas karoga krāsās, un to audzēšanā iesaistījušies arī mazpulcēni no Jelgavas novada mazpulku kluba “Aizupes Ekopēdiņas”, informē lielveikalu tīkla pārstāvis Jānis Beseris.

Veikalos nogādāti gandrīz 68 kilogrami Aizupes mazpulcēnu izaudzētu sarkano un balto sīpolu, ko izaudzējuši trīs aktīvākie “Aizupes Ekopēdiņu” dalībnieki. Kopumā četros “Maxima Latvija” veikalos šogad nonākusi aptuveni tonna mazpulcēnu lolotās sīpolu ražas. Simtgadei veltīto sīpolu audzēšanā iesaistījās 33 bērni no visas Latvijas.

“Mazpulcēni ar prieku iesaistās sīpolu audzēšanā, jo tos audzēt un ravēt ir salīdzinoši viegli. Daudziem bērniem šī ir pirmā pieredze savas ražas pārdošanā lielveikalos, tāpēc liels izaicinājums ir produktu apstrādāt un noformēt atbilstoši tirgošanas prasībām. Taču ar rezulātu bērni ir apmierināti un lepojas, ka savus audzētos sīpolus var redzēt lielveikalu plauktos,” stāsta “Latvijas mazpulku” padomes priekšsēdētāja Randa Ķeņģe.

“Tā kā sīpoli ir mitrumprasīgi, lielākās raizes šajā vasarā sagādāja mitruma nodrošināšana. Raža citviet bija maza, citviet pārspēja visas prognozes, tā atšķīrās pa novadiem, jo Latvijas teritorijā bija ļoti nevienmērīgs nokrišņu sadalījums. Savukārt sausā un karstā vasara bija labvēlīga, lai nenāktos saskarties ar slimību izplatību, ko parasti veicina mitrs laiks,” par sīpolu audzēšanas procesu turpina R.Ķeņģe.

“Jau vairākus gadus pēc kārtas mūsu veikalos ir iespējams iegādāties kustības “Latvijas mazpulki” bērnu un jauniešu audzētos dārzeņus. Par izaudzēto produkciju ir gandarīti ne vien pircēji, bet arī mazpulcēni paši, jo “Maxima Latvija” veikalos viņi var redzēt, ka viņu ieguldītais darbs realizējas dzīvē, kā rūpīgi izaudzētie un iepakotie sīpoli nonāk pie pircēja. Sīpolu audzēšana un pārdošana ir ne vien ieguldījums bērnu prasmju attīstībā, bet arī zināšanu un izpratnes veicināšanā par uzņēmējdarbības pamatprincipiem,” stāsta “Maxima Latvija” korporatīvo attiecību vadītājs Jānis Vanags.

Sīpoli uz Rīgu šogad atceļojuši arī no Daugmales,Viesītes, Penkules, Vijciema, Sējas, Limbažiem, Liepupes, Lubānas, Mazsalacas, Šķeltovas, Grāveriem, Priežmalas, Dagdas, Ziemeriem, Strautiņiem, Bejas, Valdemārpils, Nīcas, Otaņķiem, Irlavas un Zantes.


Publicitātes foto