ZZ.lv ARHĪVS

Pārsteidz ģimeni ar pildītiem ķirbjiem!

zz.lv

2018. gada 19. oktobris 14:04

109
Pārsteidz ģimeni ar pildītiem ķirbjiem!

“Es dievinu ķirbjus, dievinu to dažādību un iespējas no tiem pagatavot visu, ko vien vēlies. Šajā receptē jāņem tāds ķirbis, lai, to sadalot divās daļās, ar vienu daļu pietiek vienam cilvēkam. Jāatceras, ka ķirbis būs piepildīts, līdz ar to būs sātīgi. Var gatavot rudenī, kad ir baravikas vai gailenes, bet visu ziemu to var gatavot ar saldētām sēnēm,” atklāj garšu eksperte Signe Meirāne un piedāvā savu recepti.

Sastāvdaļas:

2 nelieli ķirbji, pārgriezti uz pusēm, sēklas izņemtas

Sēnēm:
10 ml eļļas cepšanai
1/2 paka sēņu maisījuma (atlaidināts) vai tikai baravikas
2 ķiploka daivas, nomizotas, smalki sakapātas
1/4 tējk. svaigi maltu melno piparu
Šķipsniņa jūras sāls

Pildījumam:
230 g nokāstu konservētu balto pupiņu
200 g rikotas siera
90 g ICA pekorīno siera, smalki sarīvēts
30 ml bazilika eļļas
1 liela sauja sakapāta bazilika
1 sauja sakapātu pētersīļu
3 vidējas ķiploka daivas, nomizotas, izspiestas caur ķiplokspiedi
Jūras sāls pēc garšas
Svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:
Sakarsē krāsni 200 grādu karstu. Cepamajā pannā liek ķirbjus ar griezuma vietu uz augšu, nedaudz iegriež mīkstumā, neiegriežot mizā, un cep krāsnī 30 minūtes, līdz ķirbji gatavi.

Pannā sakarsē eļļu un, kad tā karsta, pievieno sēnes ar pārējām sastāvdaļām. Cep uz lielas liesmas, līdz viss šķidrums iztvaikojis un sēnes sacepušās. 

Pildījumam bļodā samaisa pupiņas, rikotu, pekorīno, eļļu, baziliku, pētersīļus, ķiplokus, sāli, piparus. Kad sēnes gatavas, pievieno tās un samaisa ar pārējām sastāvdaļām.

Izņem no krāsns ķirbjus, tad ļoti uzmanīgi, nesabakstot mizu, izgrebj pusi no katra ķirbja, pievieno mīkstumu pildījumam, samaisa un visu pilda ķirbjos. Liek krāsnī uz 25‒30 minūtēm, līdz tie kļuvuši zeltaini un gatavi. Ņem ārā un pasniedz karstus.


Publicitātes foto