ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada Mežciemā norisinās VUGD taktiskās mācības; iedzīvotājus aicina neuztraukties par dūmiem, skaņas un gaismas signāliem

zz.lv

2018. gada 18. oktobris 12:58

121
Jelgavas novada Mežciemā norisinās VUGD taktiskās mācības; iedzīvotājus aicina neuztraukties par dūmiem, skaņas un gaismas signāliem

Šodien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīko ugunsdzēsības taktiskās mācības kokapstrādes uzņēmumā SIA “Amber Wood” Jelgavas novada Mežciemā, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka uzņēmuma ražošanas ceha iekārtā notiek aizdegšanās un ugunsgrēka izplatīšanās notiek pa ventilācijas šahtu. No piedūmotā ceha ugunsdzēsēji glābēji izglābj divus darbiniekus, kurus nodod Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem un veic ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD un uzņēmuma SIA “Amber Wood”. Mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas, trenēt, veikt un vadīt ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus ražošanas objektos.

Mācību laikā operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc iedzīvotāji aicināti neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojamies operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem un redzot dūmus, jo tiks izmantoti degšanas faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu ģenerators.

VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvo transportlīdzekļu un sirēnu radītajiem skaņas signāliem.


Foto: Raitis Puriņš