ZZ.lv ARHĪVS

Atjaunotajās Jelgavas pils zālēs notiks tradicionālā Ziemassvētku balle

zz.lv

2018. gada 24. oktobris 10:46

2379
Atjaunotajās Jelgavas pils zālēs notiks tradicionālā Ziemassvētku balle

Pēc gada pārtraukuma, kas saistīts ar Jelgavas pils rekonstrukcijas darbiem, 15. decembrī Jelgavas pilī atkal norisināsies tradicionālā Ziemassvētku balle, apstiprina LLU Studentu kluba vadītāja Anita Prūse.

Jelgavas pils Ziemassvētku balle ir gadskārtēja augstskolas tradīcija un pulcina viesus jau vairāk nekā 30 gadu. Kā ierasts, balle tiks atklāta atjaunotajā LLU aulā ar polonēzi, kam sekos universitātes rektores Irinas Pilveres uzruna un lielās egles iedegšana. Pēc uzrunas – plaši pazīstamo operas solistu soprāna Sonoras Vaices un tenora Raimonda Bramaņa dziedājums balles orķestra pavadījumā. Vakara gaitā balles dalībnieki varēs dzirdēt arī solistus Aiju Vītoliņu un Ivaru Jercumu.

Par vakara skanīgumu un noskaņu rūpēsies vairāk nekā 80 mūziķu un mākslinieku. Ziemassvētku ballē varēs izvēlēties dejot pēc noskaņojuma kādas no sešām grupām mūzikas pavadījumā vai koncertzālē baudīt emocionāli un mākslinieciski piesātinātu divu stundu koncertprogrammu.

Neatņemama Jelgavas pils Ziemassvētku balles sastāvdaļa ir Jelgavas bigbends mākslinieciskā vadītāja un diriģenta Raita Ašmaņa vadībā, kas arī šogad priecēs visas nakts garumā, tostarp atklās balli ar Vīnes valsi. Dejotgribētājiem būs iespēja izkustēties gan klasiskās balles mūzikas, gan grupas “Lauku muzikanti“ ritmos.

Dejot būs iespējams ne tikai aulā, bet arī vītņu kāpņu vestibilā, kur skanēs mūzikas kokteilis sirdij un kājām ar Latvijā un pasaulē iecienītiem hitiem visām gaumēm grupas “Džentlmeņu špagats” izpildījumā. Dejas, kā ierasts, notiks arī publikas iemīļotajā Spoguļzālē, kur spēlēs atraktīvais Ēriks Palkavnieks un muzikālā apvienība “A pie mums Jelgavā”, bet cituviet tikpat jautrās deju improvizācijās iesaistīs ansamblis “Tandēms trijatā”.

Ar kamerkoncertiem pils koncertzālē uzstāsies vijoles virtuozs Raimonds Ozols un mūziķis Raimonds Macats, operas solisti S.Vaice un R.Bramanis, akordeona virtuoze Inita Āboliņa, kā arī iemīļotākās Ziemassvētku dziesmas un korāļus varēs klausīties LLU sieviešu kora “Liepa” izpildījumā.

Atjaunotajā Sudraba zālē darbosies hercoga salons, kur intīmā gaisotnē pie galdiņiem būs iespēja baudīt klavieru, saksofona un perkusiju mūziku dueta “Baltais un melnais“ izpildījumā. Būs arī dažādas mazas svētku izklaides – loterijas, atrakcijas, laimes liešana, radošās meistardarbnīcas –, un darbosies fotosalons. Viesu priekam uzstāsies augstas klases Eiropas sarīkojumu deju dejotāji Marts Puniņš un Dana Jākabsone.

Ieeja tikai vakartērpos: kungiem – tumšs uzvalks, dāmām – garā vakarkleita.

Balles programma no decembra būs pieejama www.llu.lv.

Biļetes jau pieejamas tirdzniecībā, kolektīvu pieteikumi, kā arī biļešu rezervācija, zvanot pa tālruni 26498504.


Publicitātes foto