ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas Jaunā teātra pusaudžu studija aicina uz izrādi “Robežas”

zz.lv

2018. gada 16. oktobris 13:41

115
Jelgavas Jaunā teātra pusaudžu studija aicina uz izrādi “Robežas”

Jelgavas Jaunā teātra pusaudžu studija 20. oktobrī pulksten 13 kultūras namā “Rota” aicina uz izrādi “Robežas”.

“Izrāde “Robežas” stāsta par dzīvi bērnunamā. Stāsta savu versiju, kas balstīta aktieru, kuri ir arī izrādes autori, personīgajā pieredzē. Tā iegūta, vācot medijos pieejamos materiālus un tiekoties ar bērnunama bērniem un skolotājiem. Iestudējuma “Robežas” radošā komanda cenšas izvairīties no viena un vienīgā viedokļa un patiesības vai apgalvot, ka spēj pilnīgi personificēties ar dzīvi, par kuru vēsta. Šis stāsts ir par to, kā jaunieši redz savu paaudzi, kuru dzīve ir nolikusi citā sociālajā, ģimenes un attiecību modelī,” vēsta teātris.

Kādu nakti bērnunamā ir pazudis Pauls, un šis notikums maina visu jauniešu turpmāko ikdienu. Bērnunama vadība tiek nomainīta, un katrs jaunietis uz situāciju raugās no atšķirīgas pozīcijas. Kādam ir noslēpums, kādam tuvojas dzimšanas diena, kādam ir jūtas, bet, par spīti atšķirīgajam, viņus visus vieno vēlme nosargāt savu vietu un nevienam neatklāt trauslo emocionalitāti.

“Esmu pārliecināts, ka, liekot pusaudžiem tēlot dzīvniekus vai pieaugušos, teātra pieredze viņiem nespēj sniegt neko vairāk kā ķermeniskas reakcijas. Lai mēs kopīgi veidotu stāstu, vispirms mums ir jāatrod aktuāla problēma vai interesējoša tēma, kas pusaudžiem ir svarīga šeit un tagad,” nelielu ieskatu izrādes tapšanas gaidā sniedz režisors Rihards Gāle.


Publicitātes foto