ZZ.lv ARHĪVS

"Ķepas" ar graujošu rezultātu atklāj Jelgavas SSC kausa izcīņu (FOTO)

Jānis Tiltiņš

2018. gada 18. oktobris 11:18

1179
"Ķepas" ar graujošu rezultātu atklāj Jelgavas SSC kausa izcīņu (FOTO)

Jelgavas Sporta hallē 13. oktobrī sākās tradicionālā Jelgavas Sporta servisa centra un basketbola kluba "Jelgava" rīkotā basketbola kausa izcīņa vīru amatieru komandām. Atklāšanas duelī titulētā "Ķepu" komanda ar 115:57 sakāva "Kultūru". Pie uzvarām tika arī "Doks", "Rokiji" un "NĪP".

Šogad sacensībās piedalās deviņas komandas. Starp dalībniekiem vairs nav atrodamas "Turbo" un "Sesavas" komandas, kā arī "Brāļi Ilmāri" ir apvienojuši spēkus ar "Valauto", startējot zem viena karoga.

Turnīra izspēle jau ierastā, kad visas komandas aizvada viena apļa turnīru, nosakot vietu secību. Pēc apļa izspēles sākas izslēgšanas spēles, kurās piedalās astoņas spēcīgākās vienības.

Pirmo kārtu atklāja "Ķepu" un "Kultūras" komandu duelis, kurā pārliecinoši ar 115:57 pārāki bija "Ķepu" basketbolisti. Lielākie uzvaras kaldinātāji bija Jēkabs Rozītis, kura rēķinā 28 punkti un desmit atlecošās bumbas, kā arī Edgars Krūmiņš ar Matīsu Rozīti, katram gūstot pa 23 punktiem. Zaudētājiem ar 24 punktiem izcēlās Jānis Blaubergs.

"Doks" ar 91:64 apspēlēja Dobeles "Skandiju". "Dokiem" rezultatīvākais spēlētājs ar 18 punktiem bija Kaspars Neimanis, bet Rolands Vereščagins sakrāja 15. Pretinieku rindās Mārtiņš Jermancāns izcēlās ar 18 punktu guvumu.

Pie pārliecinoša panākuma tika "Rokiji", kas ar 90:70 sakāva "Platoni". Aleksandrs Ganža kaldināja uzvaru, gūstot 24 punktus, bet Elvis Satovskis, kurš spēli noslēdza priekšlaicīgi traumas dēļ, guva 18. "Platones" sastāvā Dagnis Roziņš sakrāja 15 punktus un 13 atlecošās bumbas.

Kārtas noslēdzošajā spēlē saldo ēdienu skatītājiem sarūpēja "NĪP" un "Valauto" saistošais duelis, kur neiztika arī bez asumiem un izmisīgas "Valauto" atspēlēšanās, bet noslēgumā "NĪP" basketbolistu uzvara ar 93:85. Uzvarētājiem Jānis Kokins protokolā atzīmējās ar 32 punktiem un 13 bumbām zem groziem, bet Ģirtam Pommeram 21+12. Zaudētāju rindās rezultatīvākais sniegums Andrim Justovičam, kurš guva 26 punktus.

Pirmo spēļu kārtu izlaida komanda "Vilki", kas sacensībās iesaistīsies ar otro kārtu, kas paredzēta jau 20. oktobrī Jelgavas Sporta hallē no pulksten 10.30, bet jau nākamajā dienā no pulksten 10.30 sacensību trešā kārta. Nedēļas nogale sagaidāma ar pamatīgu basketbola devu. Sporta fani un entuziasti ir laipni aicināti atbalstīt savus favorītus.



Foto: Ruslans Antropovs (no "Doka" un "Skandija" dueļa)