ZZ.lv ARHĪVS

Dobeles novadā turpina mācību vides modernizēšanu

zz.lv

2018. gada 15. oktobris 12:37

204
Dobeles novadā turpina mācību vides modernizēšanu

Lai pielāgotu vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi jaunajam vispārējās izglītības mācību saturam, Dobeles novadā norisinās vērienīga izglītības iestāžu modernizācija. Turpinot īstenot ES struktūrfondu projektu “Uzlabot vispārējās izglītības iestāžu mācību vidi”, Dobeles novadā uzsākti Dobeles Valsts ģimnāzijas piebūves – Dabaszinātņu centra – būvniecības darbi, 11. oktobrī jaunbūves pamatos svinīgi ieguldot simbolisku kapsulu.

Dabaszinātņu mācību centrā skolēni varēs padziļināt zināšanas fizikā, ķīmijā, bioloģijā un matemātikā, un tajā būs mūsdienu prasībām atbilstoša, moderna un ergonomiska mācību vide ar 12 mācību klasēm, laboratorijām, sagataves telpām un palīgtelpām, informē Izglītības un zinātnes ministrija. Mācību klases tiks papildinātas ar moderniem informācijas un komunikācijas tehnoloģiju risinājumiem. Jaunais Dabaszinātņu mācību centrs būs pieejams ne tikai Dobeles Valsts ģimnāzijas, bet arī Dobeles 1. vidusskolas skolēniem. Jaunbūvē tiks izveidots arī reģionālais metodiskais centrs Dobeles Valsts ģimnāzijas vajadzībām.

Līdz 2018. gada beigām paredzēts nodot ekspluatācijā Dobeles dienesta viesnīcu, kuru izmantos Dobeles novada izglītības iestāžu audzēkņi. Būtiski ieguldījumi plānoti arī esošo Dobeles Valsts ģimnāzijas telpu atjaunošanā un Dobeles sākumskolas pārbūvē, modernizējot esošās, kā arī izbūvējot papildu mācību klases. Projektā paredzēta arī Dobeles sākumskolas sporta zāles būvniecība. Visus skolu infrastruktūras objektus Dobeles novadā plānots pabeigt līdz 2019. gada beigām. Kopējās projekta izmaksas ir 9,5 miljoni eiro, tai skaitā ERAF finansējums – 3,5 miljoni eiro, valsts budžeta dotācija 735 tūkstoši eiro apmērā un pašvaldības līdzfinansējums 5,2 miljoni eiro.

Izglītības un zinātnes ministrijas struktūrfondu projektos laika posmā no 2014. līdz 2023. gadam izglītības iestāžu infrastruktūrā plānots ieguldīt vairāk nekā 280 miljonus eiro (ERAF finansējums 142,9 miljoni eiro, valsts un pašvaldību līdzfinansējums – ne mazāk kā 138 miljoni eiro). Infrastruktūras uzlabojumi paredzēti vairāk nekā 100 vispārējās izglītības iestādēs 38 pašvaldībās. Finansējums tiek piešķirts modernas, ergonomiskas un higiēnas prasībām atbilstošas mācību vides izveidei, jaunu dabaszinātņu un matemātikas kabinetu iekārtošanai, informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešanai un aprīkojuma iegādei, kā arī vismaz divu vispārējās izglītības iestāžu sporta infrastruktūras sakārtošanai, dienesta viesnīcu modernizēšanai un valsts ģimnāziju reģionālo metodisko centru attīstībai.


Publicitātes foto