ZZ.lv ARHĪVS

Biedrība: Bišu saimes šogad laikus pabarotas un ieziemotas

LETA

2018. gada 15. oktobris 11:01

205
Biedrība: Bišu saimes šogad laikus pabarotas un ieziemotas

Latvijas biškopji bišu saimes šogad laikus ir pabarojuši un ieziemojuši, aģentūrai LETA atzina Latvijas Biškopības biedrības pārstāve Ineta Eglīte.

"Bišu ieziemošana, kas nozīmē sašaurināt saimes, novērtēt barības krājumus un pabarot bites, jau paveikta. Arī pret bišu ērcēm profilaktiskie pasākumi ir īstenoti," teica Eglīte, norādot, ka šie darbi paveikti laikus un nekādi apstākļi tos nav kavējuši.

Viņa teica, ka neierasti siltie laika apstākļi, kas brīžam sasniedz 16–18 grādus, varētu sekmēt to, ka bišu saimes sāk perot jeb sāk audzēt jauno bišu paaudzi, tādēļ daļa no tām var aiziet bojā, taču Latvijas biškopjiem jau ir pieredze, kā aizvadīt siltu rudeni.

"Pēdējos vismaz trīs gadus ir gari, silti rudeņi. Biškopji to mana, un satraukums, ka bites siltumā ilgi pero, ir bijis arī citus gadus, taču tas nav nekas briesmīgs," sacīja Eglīte, norādot, ka arī citos gadus siltos laika apstākļos bites izlido no stropiem un jau gādā jauno paaudzi.

Viņa teica, ka arī bišu slimība – varroze – būtisku apdraudējumu bitēm nenodara, jo biškopji zina, kā ar bišu ērcēm ir jācīnās.

LBB ir lielākā lauksaimniecības nozaru organizācija Latvijā, kura apvieno lauksaimniekus, kas nodarbojas ne tikai ar biškopības produkcijas ražošanu, bet pārstāv arī citas lauksaimniecības nozares.


Foto: pixabay.com