ZZ.lv ARHĪVS

Uzņēmēji Jelgavā stāstīs par savu pieredzi

LETA

2018. gada 15. oktobris 08:43

177
Uzņēmēji Jelgavā stāstīs par savu pieredzi

19. oktobrī pulksten 16 Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Jelgavas biznesa inkubatorā notiks trešais "Lūst vai plīst" pasākums, kurā trīs uzņēmēji dalīsies katrs ar savu pieredzes stāstu uzņēmējdarbībā, aģentūru LETA informēja inkubatora projektu vadītāja Renāte Bērante.

Ar savu pieredzi uzņēmējdarbībā dalīsies Jelgavas uzņēmējs Juris Griķis, kurš ir uzņēmuma "Nakts mēbeles" vadītājs, mēbeļu dizainers, zīmolu "Pils matrači", "Heavens" un "Nakts mēbeles" autors, atklājot, kā nebaidīties doties uz priekšu arī pēc piedzīvotām neveiksmēm.

Savu stāstu par jauna zīmola radīšanu atklās uzņēmēja no Siguldas Iveta Mazīte. Viņa ir zīmēšanas piederumu zīmola "Drawies" radītāja, kura savu uzņēmumu izveidojusi, pateicoties iekšējai misijai radīt produktu, kas atrisinātu kādas cilvēku grupas problēmas.

Uzņēmējus domāt plašāk rosinās kalnu ultramaratonists Mārtiņš Zvīdriņš, kurš radījis profesiju pats sev un plašāk pazīstams kā "mākoņskrējējs" jeb "sajūtu inženieris". Mārtiņš iepazīstinās ar savu grāmatu "#Fudzi161km" un to, kāds ceļš tika veikts līdz tās izdošanai.

"Neveiksmes jeb neizdošanās ir iespēja saskatīt pieļautās kļūdas vai atklāt citus ceļus savu mērķu sasniegšanai. Uzņēmuma attīstībā ceļš nekad nebūs lineārs, tas noteikti būs ar kāpumiem un kritumiem. Pasākums "Lūst vai plīst" veidots ar domu, lai iedvesmotu uzņēmējus nebaidīties no neveiksmēm, bet gan pieņemt tās kā labu mācību, lai spētu attīstīties. Būtiski ir ieklausīties profesionāļu pieredzē, aizgūt sev būtisko un nepieļaut līdzīgas kļūdas, bet gan mācīties no tām," skaidroja LIAA Jelgavas biznesa inkubatora vadītājs Ņikita Kazakevičs.

Pieteikšanās pasākumam līdz 18. oktobrim ŠEIT.