ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas volejbolistes sāk Igaunijā

Maija Laizāne

2018. gada 12. oktobris 12:35

109
Jelgavas volejbolistes sāk Igaunijā

Baltijas līgā spēlējošā dāmu komanda “Jelgava/LLU” sezonu sākusi ar divām spēlēm izbraukumā. Pēc bezierunu piekāpšanās ar 0:3 pašreizējām čempionēm no Tartu “TÜ/Bigbank” nākamajā dienā Tallinā pret “TalTech/Tradehouse” jau izvērtās līdzīga cīņa piecos setos, pēdējā gan tomēr uzvaru izlaižot no rokām.

“Mainoties laukumiem, ar 8:7 bijām priekšā, bet nonācām “neveiksmīgajā” pusē un ar 12:5 zaudējām,” galvenais treneris Jānis Leitis puspajokam atklāj, ka visi uzvarētie seti abām komandām padevušies tajā pusē, kur igaunietes spēli arī veiksmīgi noslēdza. Klāt neesot komandas līderēm Lindai Liniņai un Kristīnei Dzierkalei, kas abas ārstē pleca traumas, rezultatīvākās no jelgavniecēm bija Ilona Cehanoviča (16 punktu), Madara Nemme (12) un Simona Rozīte (10).

Salīdzinot ar pērno sezonu, “Jelgavas/LLU” sastāvs ir pamainījies, un jaunums arī tas, ka sadarbībā ar augstskolu Nacionālajā līgā spēlējošā LLU vienība kļuvusi par Baltijas līgas komandas “fārmklubu”.

“No LLU klāt nākusi Ilona Cehanoviča un Līga Plāte, Nacionālās līgas vienībai savukārt palīdzēt varēs mūsu Līva Sola un Jana Bērziņa. No “MSĢ/Zeltaleja” mums pievienojusies Alise Švarca, Kuldīgas volejbola audzēkne ir libero Keisija Dīna Hausmane,” pārmaiņas raksturo J.Leitis.

Līdzjutēji abas jelgavnieču komandas varēs iepazīt 17. oktobrī, kad tās Jelgavas novada Sporta centra zālē (Aviācijas ielā 8) tiksies savstarpējā Latvijas čempionāta spēlē.


Foto: evf.ee