ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieces atklāj sezonu Baltijas apvienotajā basketbola čempionātā

Jānis Tiltiņš

2018. gada 11. oktobris 15:51

319
Jelgavnieces atklāj sezonu Baltijas apvienotajā basketbola čempionātā

Pāršķirot jaunu vēstures lapu Jelgavas basketbolā, treneris Harijs Zelčs ar BK "Jelgava" dāmu vienību 10. oktobrī debitēja Baltijas valstu sieviešu apvienotajā klubu čempionātā, tiekoties ar "TTT Rīga juniorēm". Zemgales Olimpiskajā centrā cīņa noslēdzās ar viešņu uzvaru – 79:43.

Pirmā ceturtdaļa ļoti sekmīga izvērtās mājiniecēm. Lielas problēmas rīdziniecēm sagādāja Alise Karlsone, kas pirmajā ceturtdaļā guva desmit no komandas 16 punktiem. Ar diviem precīziem raidījumiem no tālās distances atzīmējās Dace Blūma, un, ejot mazajā pārtraukumā, BK "Jelgava" atradās vadībā ar 16:8.

Otrajā ceturtdaļā "TTT Rīga juniores", kuras pērnajā sezonā tika pie bronzas godalgām, atguvās un ieslēdza jaudīgākus apgriezienus, otrajā ceturtdaļā sadeldējot punktu deficītu un izvirzoties vadībā. Pēc nospēlētām 20 minūtēm Aināra Čukstes vadītās rīdzinieces jau atradās vadībā ar 27:21.

Trešajā ceturtdaļā laukumā turpināja dominēt pretinieces. BK "Jelgava" spēlētājas šajā spēles nogrieznī sakrāja 14 punktus, taču juniores atbildēja ar 24, palielinot pārsvaru vēl par desmit punktiem. Trešajā ceturksnī ar septiņiem punktiem izcēlās uzbrucēja Vita Šadrova.

Pamatlaika pēdējā ceturtdaļa viešņām padevās ļoti rezultatīva, turklāt noturot jelgavnieces pie astoņu gūto punktu robežas un noslēdzot maču ar 79:43.

Pret talantīgo "TTT Rīga juniores" komandu rezultatīvākā spēlētāja mājiniecēm bija Alise Karlsone ar 14 gūtajiem punktiem. Vita Šadrova sakrāja astoņus punktus un deviņas bumbas zem groziem, savukārt Dace Blūma un Diāna Dude katra pievienoja vēl par sešiem punktiem, turklāt Dudes kontā 14 atlecošās bumbas, pierādot, ka arī šajā līmenī ir lieliska cīnītāja.

BK "Jelgava" sieviešu komandai nākamais duelis Baltijas apvienotajā čempionātā paredzēts jau 13. oktobrī pulksten 17 Zemgales Olimpiskajā centrā pret Igaunijas komandu "Audentese Spordiklubi".


Baltijas valstu sieviešu apvienotais klubu čempionāts

Zemgales Olimpiskais centrs, 10. oktobris

BK "Jelgava"–"TTT Rīga juniores" 43:79 (16:8, 5:19, 14:24, 8:28)

Jelgava: A.Karlsone 14, V.Šadrova 8+9ab, D.Dude 6+14ab, K.Kārkle 4, A.Ozola 2+5ab, E.Ķīvīte 2+3rp, Z.Neilande 1+6ab, K.Hofmane, I.Lejiņa, I.Staņuna, L.Beitāne.


Foto: Raimonds Subatovičs