ZZ.lv ARHĪVS

Vēlēšanu dienā daudz cietušo un par braukšanu reibumā aizturēto

LETA

2018. gada 8. oktobris 08:46

180
Vēlēšanu dienā daudz cietušo un par braukšanu reibumā aizturēto

Sestdien Latvijā reģistrēti 87 ceļu satiksmes negadījumi, kuros gāja bojā viens, bet cieta vēl 23 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Naktī uz 6. oktobri ap pulksten 4 Rīgā, Kleistu ielā, automašīna "BMW" nobrauca no brauktuves un apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā cieta trīs personas – 1991. un 1982. gadā dzimuši vīrieši, bet 1987. gadā dzimis vīrietis no gūtajām traumām medicīnas iestādē mira. Policija skaidro notikušā apstākļus.

Deviņi cilvēki cieta ceļu satiksmes negadījumos Rīgā un tās apkārtnē, seši – Vidzemē, četri – Zemgalē, bet pa diviem – Kurzemē un Latgalē. No cietušajiem seši bija gājēji, bet divi - velosipēdisti.

Vēlēšanu dienā par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā policija aizturējusi 24 autovadītājus: astoņus Vidzemē, septiņus Kurzemē, četrus Latgalē, trīs Rīgā, bet divus Zemgalē.

Par ātruma pārsniegšanu autovadītājiem noformēti 225 protokoli. Rīgas apkārtnē par atļautā braukšanas ātruma pārkāpšanu sodīti 27 autovadītāji, Vidzemē – 74, Zemgalē – 67, Kurzemē – 42, bet Latgalē – 15 autovadītāji.

Kopumā policija sestdien noformējusi 552 protokolus par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem.


Foto: Valsts policija