ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavā vēlēšanas noritējušas mierīgi

LETA

2018. gada 7. oktobris 09:17

87
Jelgavā vēlēšanas noritējušas mierīgi

Lai arī atsevišķos iecirkņos fiksēti dažādi pārpratumi, kopumā 13. Saeimas vēlēšanas Jelgavā noritējušas mierīgi, aģentūru LETA informēja Jelgavas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Jānis Dēvics.

"Rīta pusē vēlētāju aktivitāte bija liela, atsevišķos iecirkņos pat veidojās rindas. Dienas otrajā pusē cilvēku pieplūdums bija mazāks, taču tik un tā vēlēšanu iecirkņi nebija tukši," tā Dēvics.

Aģentūra LETA novēroja, ka dienas pirmajā pusē pie vēlēšanu iecirkņa kultūras namā veidojās vairāku desmitu cilvēku gara rinda. Starp gaidītājiem bija arī vairāki 13. Saeimas deputātu kandidāti, piemēram, Imants Parādnieks (VL–TB/LNNK), Dainis Deigelis ("Progresīvie") un Viktors Guščins (Latvijas Krievu savienība).

Nopietni pārkāpumi vai incidenti Jelgavas vēlēšanu iecirkņos nav notikuši, taču nav izticis bez dažādiem pārpratumiem. Piemēram, vēlēšanu iecirknī kultūras namā steigā jaunā māmiņa ar mazuli aizlīmēto biļetenu iemetusi atkritumu urnā, taču tas ticis uzreiz pamanīts un balsotāja atguvusi aploksni un iemetusi to īstajā urnā.

Kāda sirmgalve sūdzējusies, ka vēlēšanu iecirknī viņai pasē nav iespieduši zīmogu, taču, kad bērni pārbaudījuši, atklājies, ka zīmogs bijis citā lappusē, nekā sieviete to meklējusi.


Foto: Raitis Puriņš