ZZ.lv ARHĪVS

Kopā ar grupu “Pērkons” svētdien Jelgavā uz skatuves kāps Uģis Muzikants

Santa Logina

2018. gada 4. oktobris 19:50

1201
Kopā ar grupu “Pērkons” svētdien Jelgavā uz skatuves kāps Uģis Muzikants

Jau rīt sāksies Jura Kulakova un Ievas Akurateres 60 gadu jubilejas tūre “Gandrīz tautasdziesma”, kas svētdien pulksten 18 piestās arī Jelgavas Kultūras namā. Koncerta pirmajā daļā skanēs J.Kulakova izcilākie fragmenti no “Mistērijas par Rīgu”, Veidenbauma cikla, kantātēm “Vēstules uz bruģa” un “Sarkanais vilciens”, izrādēm, rokoperām, instrumentālās mūzikas kompozīcijas. Otrajā daļā uz skatuves kāps grupa “Pērkons” un skanēs lielākie hiti, to skaitā “Zaļā dziesma”, “Slidotava”, “Labu vakar”, “Dziesma par sapumpuroto zaru”, “Gandrīz tautasdziesma”, “Mana dienišķā dziesma” un citas. Būs arī I.Akurateres ģitārspēle. Kā uzsver mūziķi, viņu kopīgais jubilejas koncerts izskanēs “kā kontrastu pilns muzikāls vēstījums, kurā triumfāli eksistenciāli skaņdarbi, mijoties ar trauslas akustiskās mūzikas izsmalcinātību, caur anarhistiskas ironijas simboliku pāries klasiskajos “Pērkona” rokmūzikas hitos”. Ar 80. gados radušos leģendāro rokgrupu jau divus gadus saistīts Jelgavā labi pazīstamais mūziķis Uģis Muzikants.

– Kā sākās sadarbība ar grupu “Pērkons”?
2016. gadā mani uzaicināja pievienoties uz dažiem koncertiem, jo “Pērkonam” vajadzēja pastiprinājumu taustiņinstrumentu flangā. Sākumā tie bija atsevišķi koncerti, tad sekoja neliela pauzīte, bet nu jau labu laiku esmu pilntiesīgs grupas dalībnieks. 

– Vai “Pērkons” ir veidojis arī jūsu kā 80.–90. gadu jaunieša muzikālo gaumi un personību?
Drīzāk nē, varbūt tikai daļēji, jo tā mūzika jau visur skanēja. Kurš gan nezināja “Pērkona” hitus! Tas protesta gars man ir tuvs. Bet, ja runājam par mūziku, savā mūziķa karjerā esmu saskāries ar ļoti dažādiem mūzikas novirzieniem un stiliem – no akadēmiskās mūzikas līdz džezam, rokmūzikai un tā tālāk. Tas ir veidojis manu muzikālo gaumi un izpratni.


Foto: Ruslans Antropovs. Visu rakstu lasiet 4. oktobra “Zemgales Ziņās”