ZZ.lv ARHĪVS

Brāļi Vinteri – otrie Eiropas Nāciju kausa posmā enduro (FOTO)

Agnese Leiburga

2018. gada 30. septembris 18:44

680
Brāļi Vinteri – otrie Eiropas Nāciju kausa posmā enduro (FOTO)

Latvijas senioru izlase ar brāļiem Jāni un Eināru Vinteriem, Lauri Ermani un Leonu Kozlovski sastāvā Eiropas Nāciju kausā enduro noslēguma posmā Polijas pilsētā Kielcē komandu vērtējumā izcīnīja otro vietu.

Cīņa par otro pozīciju nebija viegla. Katru dienu uz motociklu pavadītas astoņas stundas. Piektdien un sestdien, 14. un 15. septembrī, sportisti startēja enduro – ik dienu veica četrus apļus ar diviem ātruma testiem katrā aplī. Viena apļa garums – 50 kilometru. Krosa tests bija īpaši sarežģīts. Neskaitāmie līkumi pļavā prieku neradīja, un tā bija jālīkumo vairāk nekā vienpadsmit minūtes, savukārt enduro tests bija izbraucams sešās minūtēs. Lielākās grūtības sportistiem sagādāja ilgās stundas uz motocikla. Brīžiem bijis tik tumšs, ka neko lāgā nav redzējuši.

Svētdien, 16. septembrī, – motokrosa dienā – jau jutušies daudz labāk. Pēc sacensībām J.Vinters (“JVE Moto Team”), kurš senioru klasē individuālajā ieskaitē ieņēma augsto piekto vietu, atzina, ka “trase bija ļoti grūta. Dienā vien jāizbrauc deviņi ātrumposmi – diezgan nopietns apjoms. Plus vēl kopējā braukšana, kas dienā ilga septiņas, pat astoņas stundas. Garās stundas, sevišķi pēc pirmās dienas, pamatīgi nogurdināja”.


Publicitātes foto