ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada Labklājības pārvaldi vadīs Liene Upeniece

zz.lv

2018. gada 28. septembris 09:09

2544
Jelgavas novada Labklājības pārvaldi vadīs Liene Upeniece

No 15. oktobra Jelgavas novada Labklājības pārvaldes vadītājas pienākumus sāks pildīt Liene Upeniece, kura līdz šim ieņēmusi vadītājas amatu gan valsts, gan pašvaldības iestādēs, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Jauno vadītāju deputāti amatā apstiprināja 26. septembra sēdē.

Vakantajam amatam kopumā bija saņemti 11 pieteikumi. L.Upenieces kandidatūra izvēlēta, gan ņemot vērā padziļināto izpratni par valsts un pašvaldības institūciju darba specifiku, gan veiksmīgi sniegto vērtējumu un redzējumu attiecībā uz Labklājības pārvaldes turpmāko darbu.

“Esam gandarīti, ka Liene Upeniece izvirzīja savu kandidatūru vakantajam Labklājības pārvaldes vadītāja amatam un ka viņa piekrita strādāt šajā nebūt ne vieglajā amatā un laikā. Šobrīd Jelgavas novada pašvaldība sociālajā jomā izvirzījusi vairākus mērķus – pilnveidot sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības klāstu novadā, uzlabot sociālo institūciju materiāli tehnisko bāzi, infrastruktūru un pakalpojumu kvalitāti. Tāpat jaunajai vadītājai būs jāseko līdzi arī izvirzītajām deinstitucionalizācijas projekta aktivitātēm. Darba intervijā Liene Upeniece pierādīja, ka viņa izprot nozari kopumā un ka ir iedziļinājusies arī Jelgavas novada sociālo pakalpojumu klāstā. Tāpat viņas iepriekšējā darba pieredze pierāda, ka viņa spēj ātri apgūt jaunu informāciju, patstāvīgi plānot un organizēt savu un padoto darbu, kas tiek vērsts uz augstu mērķu sasniegšanu,” komentē Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektore Līga Lonerte.

L.Upenieces līdzšinējā darba pieredze ir saistīta ar organizatorisko un administratīvo darbu. No 2014. gada līdz šim brīdim L.Upeniece strādāja Ozolnieku novada domē gan kā iekšējā auditore, gan kā Finanšu un grāmatvedības daļas vadītāja. Kā norāda L.Upeniece, viens no pirmajiem viņas auditiem Ozolnieku novada domē bija saistīts ar sociālo jomu. Auditējot sociālās aprūpes centru “Zemgale”, viņa apzināja struktūras un finansiālus problēmjautājumus un piedāvāja variantus šo jautājumu risināšanai. Rezultātā tika veikta medikamentu uzskaites programmas iegāde un ieviešana, specializētā transporta un medikamentu uzglabāšanai paredzēto mēbeļu un aukstumiekārtu iegāde, sakārtota norēķinu sistēma un pirmo reizi pēc daudziem gadiem pārskatīta uzturēšanās maksa.

Līdzās pašvaldības darbam L.Upeniece sevi ir pierādījusi arī valsts sektorā. Piecus gadus (2005–2010) viņa strādājusi Valsts kontrolē, piedaloties likumības, lietderības un finanšu revīzijās Latvijā, Latvijas–Krievijas apvienotajā pārrobežu revīzijā, kā arī pildījusi konsultanta darbu Kazahstānas Republikas Revīzijas komitejā. Pēc diviem gadiem L.Upeniece tika iecelta revīzijas grupas vadītājas amatā un vadīja kolektīvu, kas veica revīzijas Zemkopības ministrijā un tās padotības un pārraudzības iestādēs.

“Lai Jelgavas novadā nodrošinātu augstas kvalitātes pakalpojumu pieejamību, paplašinātu piedāvāto atbalsta veidu skaitu, Labklājības pārvaldei regulāri būtu jāapzina sociālo pabalstu un pakalpojumu saņēmēju mērķauditorijas vajadzības un vēlmes un tās jārealizē sadarbībā ar citām pašvaldības struktūrvienībām, ņemot vērā pašvaldības finanšu resursu pieejamību un iespēju piedalīties valsts un ES fondu projektu realizācijā. Regulāri būtu jāveic arī citu pašvaldību sociālās palīdzības sistēmas izpēte un analīze, jāpārņem labākās prakses piemēri,” stāsta apstiprinātā Jelgavas novada pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja L.Upeniece.

Līdzšinējā Jelgavas novada pašvaldības Labklājības pārvaldes vadītāja Ilze Brakmane darbu pārtrauca šā gada martā. Pārvaldes vadītāja pienākumus līdz šim brīdim pildīja Labklājības pārvaldes galvenā speciāliste Ieva Lazdiņa.

Domē apstiprinātais lēmumprojekts paredz, ka L.Upeniece jaunos amata pienākumus sāks pildīt no 15. oktobra.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība