ZZ.lv ARHĪVS

Startē Latvijas Jaunatnes basketbola līgas 27. sezona

Jānis Tiltiņš

2018. gada 26. septembris 10:36

191
Startē Latvijas Jaunatnes basketbola līgas 27. sezona

388 basketbola komandas visā Latvijā uzsākušas cīņu par 14 Latvijas čempionu tituliem dažādās vecuma grupās. 27. sezonā Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) čempionātā Jelgavas BJSS tiks pārstāvēta ar 11 komandām zēniem un meitenēm dažādās vecuma grupās. Jelgavnieki aizvadījuši jau arī pirmās spēles.

U19 jauniešu vecuma grupā šajā sezonā Jelgavas talantīgākos jauniešus cīņā vedīs treneri Pēteris Lagzdiņš un Jānis Vītols. Šosezon šajā grupā spēlē tie sportisti, kas dzimuši 2000. un 2001. gadā. Komanda, kas startēs superlīgas jeb elites čempionātā, par čempionu titulu cīnīsies plecu pie pleca ar vēl 19 komandām no visas Latvijas.

Tikmēr otrā frontē, Nacionālajā līgā, U19 zēnu konkurencē startēs otra Jelgavas BJSS komanda trenera Alvila Eglīša vadībā. Šīs komandas rindas veido 2000.–2002. gadā dzimušie sportisti, kas dos iespēju jaunākajiem censoņiem smelties pieredzi, spēlējot pie gadu un divus gadus vecākiem pretiniekiem. 22. septembrī A.Eglīša vadītie jaunieši sezonas pirmajā LJBL spēlē piedzīvoja zaudējumu ar 65:71 BS "Rīga/Pārdaugava-2". Rezultatīvākais mūsējiem ar 18 punktiem bija Kristers Sirmis.

U17 vecuma grupā superlīgas čempionātā startēs jaunietes, kuras arī šogad trenēs Gatis Justovičs. Basketbola speciālists ar savu darbu tika pamanīts un šajā vasarā tika piesaistīts Latvijas U16 meiteņu izlases treneru korpusam Eiropas čempionātā. Jāatzīmē, ka jelgavnieču rindās ir 16 un 15 gadu vecas spēlētājas, un cīņa par medaļām 15 komandu konkurencē būs ļoti sīva.

Savukārt U16 vecuma grupā cīņu uzsāks Jelgavas BJSS zēnu komanda Pētera Lazdiņa vadībā. Jelgavnieki sezonas atklāšanas duelī izbraukumā ar 54:82 piekāpās BJBS "Rīga/Pārdaugava" vienaudžiem. Mūsējo rindās 24 punktus sakrāja Valters Drusts. Šajā sezonā U16 vecuma grupā Rietumu konferencē piedalās 14 vienības.

Ar uzvaru sezonu sākusi U15 zēnu komanda, kas superlīgas čempionātā ar 58:44 viesos pieveica "Igora Miglinieka SS/Salaspils". Uzvaru ar 24 gūtajiem punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm sekmēja Kristers Vējš. U15 zēnu brigādi šosezon trenēs G.Justovičs.

Šajā pašā vecuma grupā Nacionālajā līgā ar Jelgavas jaunajām dāmām pēc tituliem sniegsies Jelgavas BJSS trenere Ilze Upeniece. Pirmajā sezonas mačā gan ciesta sakāve. 23. septembrī izbraukumā ar 23:54 tika piedzīvots zaudējums pret "Ventspils Spars" basketbolistēm. Beatrise Bernharde un Annija Bērziņa izcēlās katra ar sešu punktu guvumu.

U14 zēnu komanda A.Eglīša pavadībā piedalīsies Nacionālajā čempionātā, Rietumu konferencē, kur cīņu par iekļūšanu superlīgā uzsāks 14 komandas.

27. sezonā LJBL startēs arī U13 zēnu un meiteņu komandas, kuras trenē attiecīgi Jānis Vītols un Gundega Vaščenko, un arī U12 vecuma abu dzimumu komandas. Treneris zēniem – P.Lagzdiņš, bet meitenēm – G.Vaščenko.

Sezonas laikā paredzēti tradicionālie sabraukuma tipa mini basketbola turnīri "Baltais kauss" un NBA Junioru līga, čempionāts starp Latvijas skolām.


Foto: no arhīva