ZZ.lv ARHĪVS

"Jelgavas" futbolisti savā laukumā nospēlē neizšķirti ar čempionu "Spartaku"

LETA

2018. gada 23. septembris 19:36

85
"Jelgavas" futbolisti savā laukumā nospēlē neizšķirti ar čempionu "Spartaku"

"Jelgava" svētdien "SynotTip" Latvijas futbola virslīgā 22. kārtā savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar iepriekšējo divu gadu valsts čempioni Jūrmalas "Spartaku".

Spēle Jelgavā sākās miegaini, nevienai no komandām nespējot radīt vārtu gūšanas iespējas. Pakāpeniski iniciatīva gan pārgāja "Spartaka" pusē, taču tik un tā būtisku saasinājumu pie vārtiem nebija. Pašā pirmā puslaika izskaņā jūrmalnieki gan demonstrēja pārliecinošāku spēli, bet vārtus viņiem iekarot neizdevās. "Jelgavas" futbolista Alana Siņeļņikova tiešo brīvsitienu 39. minūtē atvairīja Jevgeņijs Nerugals.

Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem, bet otrajā puslaikā laukumā bija vērojama atklātāka cīņa. Vairākas reizes "Jelgavas" vārtos lieliski nospēlēja vārtsargs Vladislavs Kurakins, kurš nereti glāba mājiniekus no vārtu zaudējuma. Cīņas 81. minūtē teicama iespēja atklāt rezultātu bija jelgavnieku futbolistam Markam Kurtišam, bet Nerugals tika galā ar viņa sitienu, turklāt pēc tam bumbu no vārtiem prom aizsita "Spartaka" futbolisti.

Duelis tā arī noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Iepriekšējo divu gadu valsts čempione "Spartaks" virslīgā nav uzvarējusi trīs mačos pēc kārtas, pagājušajā nedēļā ar 1:3 zaudējot līderei "Riga", kamēr "Jelgava" ar 4:1 viesos uzvarēja "Valmiera Glass/ViA" komandu, pārtraucot sešu zaudējumu sēriju.

Abas komandas šosezon iepriekš bija tikušās trīs reizes, pirmajā mačā ar 1:0 uzvarot jelgavniekiem, bet tad ar 1:0 un 4:1 pārākiem esot jūrmalniekiem.


Foto: FK "Jelgava"