ZZ.lv ARHĪVS

Azartiskā spēlē “Zemgale/LLU” ar 4:3 pieveic “Prizmu” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 20. septembris 14:55

644
Azartiskā spēlē “Zemgale/LLU” ar 4:3 pieveic “Prizmu” (FOTO)

Azartisko un aizraujošo spēli “Optibet” hokeja līgā trešdien Jelgavas Ledus hallē aizvadīja HK “Zemgale/LLU”, tiekoties ar HK “Prizma”. Rīdzinieki ar savu zvaigžņoto sastāvu spēja izlīdzināt spēles rezultātu pēdējās trīsdesmit sekundēs, bet piekāpās jelgavniekiem pēcspēles metienos ar rezultātu 4:3 (0:1; 2:0; 1:2; 1:0).

HK “Prizma” ar pieredzes bagāto sastāvu pirmo trešdaļu uzsāka ļoti aktīvi, un jelgavnieku vārtsargam Rihardam Cimermanim nācās no pirmajām sekundēm glābt savas komandas vārtus. HK “Zemgale/LLU” uzbrukumi noslēdzās bez metieniem uz pretinieku vārtiem. Tomēr atklāts hokejs turpinājās vien pirmās piecas minūtes, kad rīdzinieki nonāca mazākumā un ripas kontroli nodeva ledus saimnieku rokās. Pēc pirmā noraidījuma HK “Prizma” iedzīvojās nākamā, kuru gan izmantoja savā labā, neskatoties uz jelgavnieku pārākumu. Divpadsmitajā minūtē pēc Kristapa Liepas piespēles HK “Prizma” aizsargs Juris Bērziņš raidīja ripu ārā no savas aizsardzības zonas, un tā ielidoja Cimermaņa, kurš neredzēja tās lidojuma trajektoriju, sargātajos vārtos – 0:1. Līdz trešdaļas beigām HK “Zemgale/LLU” neizdevās izmantot savas vārtu gūšanas iespējas un pirmajā trešdaļā nācās piekāpties viesiem.

Otro trešdaļu ļoti aktīvi uzsāka HK “Zemgale/LLU” spēlētāji, kuri deviņās sekundēs izcīnīja ripu laukuma centrā, un pēc Vladislava Adeļsona un Kristapa Jākobsona piespēlēm ātrā pretuzbrukumā spēles rezultātu izlīdzināja Juliāns Misjus – 1:1. Otrās trešdaļas gaitā spēles kontrole piederēja jelgavniekiem, jo rīdzinieki regulāri nopelnīja noraidījumus. Trešdaļas izskaņā, kad HK “Prizma” spēlētāji palika uz laukuma tikai trijatā, pēc Māra Mieža un Kristapa Jākobsona kopējas darbības no vārtsarga Jāņa Auziņa atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Vladislavs Adeļsons, izvirzot HK “Zemgale/LLU” vadībā ar rezultātu – 2:1.

Trešo trešdaļu aktīvāk uzsāka viesi, kuri mēģināja lauzt spēles gaitu, bet to atkal patraucēja izdarīt noteikumu pārkāpumi. Trešdaļas astotajā minūtē, izmantojot vairākumu un viesu aizkavēšanos ar spēlētāju maiņu, ātrā pretuzbrukumā devās jelgavnieku aizsargs Kristaps Jākobsons, kurš no aizsardzības zonas vidus precīzi ieraidīja ripu HK “Prizma” vārtos – 3:1. HK “Zemgale/LLU” pārliecinošo vadību rezultātā izjauca spēles mazākumā. Pēc Sanda Grinberga un Alekseja Širokova piespēlēm rezultāta atšķirību samazināja Edijs Brahmanis – 3:2. Atlikušajā spēles nogrieznī norisinājās stipri raustīta spēle, kuru ietekmēja spēle nevienlīdzīgos sastāvos. Pēdējā spēles minūtē HK “Zemgale/LLU” nopelnīja noraidījumu un nespēja nosargāt savus vārtus. Divdesmit deviņas sekundes līdz spēles beigām pēc Maksima Širokova un Edija Brahmaņa piespēlēm ripu vārtos ieraidīja Sandis Grīnbergs – 3:3.

Spēles papildlaikā vārti netika gūti, un uzvarētājs tika noteikts ar pēcspēles metieniem. HK “Prizma” rindās ar precīzu metienu atzīmējās Kristaps Riekstiņš, bet jelgavniekiem uzvaru atnesa Māra Mieža un Vladislava Adeļsona gūtie vārti. Jāuzteic abu komandu vārtsargi – Rihards Cimermanis un Jānis Auziņš –, kuriem šajā spēlē daudzas reizes nācās glābt savas komandas. Par spēles labākajiem spēlētājiem tika nosaukti Vladislavs Adeļsons (“Zemgale/LLU”) un Juris Bērziņš (“Prizma”).

Nākamo spēli HK “Zemgale/LLU” aizvadīs izbraukumā un Rīgā tiksies ar HK “Mogo”, kura ir piedzīvojusi sastāva un galvenā trenera maiņu. HK “Mogo” pēc trim aizvadītām spēlēm atrodas trešajā vietā, bet jelgavnieki – ceturtajā, jo atpaliek no pretiniekiem par vienu punktu.


Foto: Ruslans Antropovs