ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” pārspēj HK “Liepāja” un izcīna pirmo sezonas uzvaru (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 15. septembris 21:57

1408
“Zemgale/LLU” pārspēj HK “Liepāja” un izcīna pirmo sezonas uzvaru (FOTO)

Pirmajā mājas spēlē “Optibet” hokeja līgā HK “Zemgale/LLU” uzņēma viesos hokejistus no HK “Liepāja”. Nervozā, pauzēm bagātā spēlē jelgavnieki spēja izcīnīt pirmo sezonas uzvaru ar rezultātu 7:1. Uzbrucējs Rustams Begovs izpildīja “hat-trick”, bet Māris Miezis guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli.

Spēles sākumā HK “Liepāja” spēlētāji mēģināja uzspiest savu spēles stilu jelgavniekiem, un uz neilgu laiku viņiem izdevās valdīt pretinieka aizsardzības zonā. “Zemgales/LLU” spēlētāji pašaizliedzīgi un precīzi aizsargājās, kas ļāva viņiem pārņemt spēles kontroli savās rokās. Trešdaļas ceturtajā minūtē, pēc Rinalda Rosinska un Juliāna Misjusa piespēlēm, spēles rezultātu atklāja “Zemgales/LLU” uzbrucējs Māris Miezis – 1:0. Ledus saimnieki turpināja ofensīvu un devītajā minūtē pēc Rūdolfa Prūša piespēles vairākumu realizēja Rustams Begovs – 2:0. Liepājniekiem turpināja neveikties ar spēles disciplīnu, un piecpadsmitajā minūtē Artjoma Ogorodņikova un Valentīna Feoktistova uzsākto uzbrukumu noslēdza aizsargs Rimants Zeilis – 3:0.

Otro trešdaļu “Zemgale/LLU” uzsāka ar lielu pārliecību un varēja paredzēt drīzo vārtu gūšanas iespēju. Uzbrucējs Aleksandrs Novikovs laukuma vidū izmantoja viesu kļūdu, mainot pieciniekus, pārtvēra ripu laukuma vidū un izgāja viens pret vienu ar vārtsargu Ediju Ozolu. Viņa raidījums starp kājsargiem bija precīzs, un halles apmeklētāji skaļi gavilēja par gūtajiem vārtiem. Prieki nebija ilgi, jo tiesneši garā pauzē, skatoties video atkārtojumu, konstatēja, ka uz laukuma bija seši “Zemgales/LLU” spēlētāji, un vārtus neieskaitīja. Garā pauze ļāva liepājniekiem sakopot spēkus, pārņemot spēles vadību savās rokās, kas noslēdzās ar to, ka tiesneši otro reizi devās garā pauzē, lai video atkārtojumā skatītos, vai ripa nav šķērsojusi “Zemgales/LLU” vārtu līniju. Rezultātā liepājnieku prieki arī neapstiprinājās. Trešdaļas septiņpadsmitajā minūtē tiesneši trešo reizi devās skatīties video atkārtojumu, un daļa nosalušo skatītāju pameta halli. Tomēr vārtu guvums tika ieskaitīts par labu HK “Zemgale/LLU”, un tos pēc Valentīna Feoktistova un Artjoma Ogorodņikova piespēlēm guva Rustams Begovs – 4:0. Pēc divām minūtēm ar vārtu guvumu atzīmējās jelgavnieku aizsargs Iļja Makarovs (piespēles Kristapam Milleram un Mārim Miezim) – 5:0. “Liepājas” hokejisti nepadevās un turpināja uzbrukt, liekot jelgavniekiem kļūdīties aizsardzībā. Pēc Dmitrija Korņilova un Romāna Nekļudova piespēlēm ripu no zilās līnijas vārtos ieraidīja Valters Freijs – 5:1.

Trešās trešdaļas sākumā “Zemgale/LLU” nespēja realizēt trīs vairākumus, bet liepājnieki spēja bīstami apdraudēt ledus saimnieku vārtus. Trešdaļas devītajā minūtē jelgavniekiem izdevās rezultatīvs uzbrukums, kurā pēc Rinalda Rosinska un Aleksandra Novikova piespēlēm trešos vārtus spēles laikā guva Rustams Begovs – 6:1. “Liepājas” hokejisti nemazināja tempu un bīstami uzbruka Riharda Cimermaņa vārtiem – viņam, pašaizliedzīgi cīnoties, izdevās tos nosargāt neskartus. Trešdaļas otrajā pusē, izturot mazākumu, uzbrukumā agresīvi devās uzbrucējs Ričards Bernhards. Pēc viņa precīzas piespēles, neviena netraucēts, ripu vārtos ieraidīja Māris Miezis – 7:1. Trešdaļas nobeigumā liepājnieki turpināja uzturēt ātru hokeju, vairākkārt apdraudot Cimermaņa sargātos vārtus. Komandām vēl izdevās paspēlēt nevienādos sastāvos, bet pie vārtu guvumiem tās netika.


Foto: Ruslans Antropovs