ZZ.lv ARHĪVS

Ozolnieku novada pašvaldība oponē Valsts vides dienestam par piesārņojuma nekaitīgumu Brankās (FOTO)

zz.lv

2018. gada 14. septembris 13:49

4932
Ozolnieku novada pašvaldība oponē Valsts vides dienestam par piesārņojuma nekaitīgumu Brankās (FOTO)

Atsaucoties uz “Zemgales Ziņu” 13. septembra numura rakstu “Ozolniekos ceļ trauksmi par piesārņojumu Brankās”, Ozolnieku novada pašvaldība oponē Valsts vides dienesta (VVD) Jelgavas reģionālajai vides pārvaldei, uzskatot, ka vides piesārņojums Iecavas ielā 1 ir bīstams gan Iecavas upei, gan iedzīvotājiem.

“Ozolnieku novada pašvaldība, rūpējoties par iedzīvotāju drošību, veselību, kā arī vidi, tomēr vēlas oponēt VVD Jelgavas reģionālajai vides pārvaldei un vēlreiz, publicējot uzskatāmos fotoattēlus, informēt, ka regulāri applūstošā Iecavas upe plūst vien 100 metru attālumā no piesārņojuma vietas. SIA “Granari” piederošā un piesārņotā teritorija daļēji atrodas atklātā laukā, piesārņojot augsni, gruntsūdeņus un nodarot neatgriezenisku kaitējumu dabai,” raksta pašvaldības pārstāve Līga Tamberga.

Viņa turpina: “Pašvaldība vēlas uzdot retorisku jautājumu – kādai dabas katastrofai ir jānotiek, lai atbildīgie VVD darbinieki mainītu savas domas un atbilstoši normatīvo aktu prasībām pildītu savas funkcijas un sāktu rīkoties?”

VVD Jelgavas reģionālās pārvaldes Kontroles daļas vadītāja Evita Beitlere “Ziņām” noliedza, ka pārvaldei jau iepriekš bijusi informācija par vides piesārņojumu Brankās, Iecavas ielā 1. “Mēs nesaprotam, par ko mūs vaino. Informāciju no Ozolnieku novada pašvaldības saņēmām 6. septembrī un tūlīt arī sākām rīkoties,” teic E.Beitlere. Vides dienesta pārstāve uzskata, ka vides piesārņojums Iecavas ielā 1 nav pārāk bīstams ne Iecavas upei, ne arī apkārtējiem cilvēkiem. “Piesārņojums radās, demontējot biodīzeļa ražošanas iekārtas. Tā nav nelegāla izgāztuve. Turklāt tas tiek savākts,” teic E.Beitlere.



Foto: Ozolnieku novada pašvaldība