ZZ.lv ARHĪVS

Vircavā būs jauns ielu apgaismojums

Agnese Leiburga

2018. gada 13. septembris 11:58

194
Vircavā būs jauns ielu apgaismojums

Augusta izskaņā Vircavas pagastā sākušies darbi divos ielu posmos – Platones un Jelgavas ielā –, lai izbūvētu jaunu apgaismojumu, vēsta pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša.

“Tehniskais projekts paredz, ka abās ielās apgaismojums ir turpinājums jau esošajam apgaismojumam – Platones ielā tas ierīkots vēl padomju laikā, taču savu funkciju veic apmierinoši, bet Jelgavas ielā apgaismojums atjaunots 2015. gadā. Abu ielu turpinājumi – Platones ielā 686 metru garumā, Jelgavas ielā 855 metru garumā – līdz šim nav bijuši apgaismoti vispār. Ielas ir blīvi apdzīvotas, automašīnu plūsma nav maza, līdz ar to, iestājoties krēslai, riteņbraucējiem un gājējiem pārvietoties pa neapgaismotajām ielām kļūst bīstami. Esam gandarīti, ka šoruden apgaismojuma ierīkošana noslēgsies. Tehniskā projekta izstrāde nebija viegla, jo paredzēja apgaismojuma izbūvi veikt valsts ceļa nodalījuma zonā; tāpat lūdzām projektā iestrādāt risinājumus, lai saglabātu bērzu aleju Jelgavas ielā. Esam gandarīti, ka nācās atbrīvoties tikai no vecajiem kokiem,” stāsta Vircavas pagasta pārvaldes vadītāja Rita Borščevska.

Platones un Jelgavas ielas apgaismojuma izveidi Vircavas pagasta pārvalde vēlējās aktualizēt jau pērn, bet diemžēl neveiksmīgas iepirkuma procedūras dēļ plānotie darbi pārlikti uz 2018. gadu. Šogad, noslēdzoties atkārtotam iepirkumam, darbus objektā veic uzņēmums SIA “A.C./D.C.” Savukārt Vircavas pagasta apkārtnes infrastruktūras būvprojektu abās pagasta ielās izstrādāja SIA “Telms”. Darbi tiek veikti par Jelgavas novada pašvaldības budžeta līdzekļiem no Valsts autoceļa fonda 52 000 eiro apmērā. Plānots, ka darbi noslēgsies septembrī.


Foto: pixabay.com