ZZ.lv ARHĪVS

Dobelē plāno būvēt vēja elektrostaciju parku

Andra Ozola

2018. gada 13. septembris 09:46

2244
Dobelē plāno būvēt vēja elektrostaciju parku

SIA “Dobele Wind” Dobeles novada Dobeles pagastā paredzējusi izbūvēt vēja elektrostaciju parku, uzstādot ne vairāk kā 27 vēja elektrostacijas ar kopējo ražošanas jaudu līdz 108 megavatiem.

Vēja elektrostaciju modelis un tehniskie raksturlielumi vēl gan nav noteikti, jo tehnoloģijas nepārtraukti attīstās un katru pusgadu tirgū parādās jauni vēja ģeneratoru modeļi. Vienlaikus ar vēja elektrostaciju uzstādīšanu paredzēts izbūvēt arī nepieciešamo infrastruktūru – pievedceļus, laukumus, enerģijas pārvades un telekomunikāciju līnijas.

Vēja elektrostaciju parku iecerēts izbūvēt Dobeles novada ziemeļu daļā, aptuveni četrus kilometrus uz ziemeļiem no Dobeles pie robežas ar Tukuma novadu. Savukārt Tukuma novada Džūkstes pagastā plānots būvēt vēja elektrostaciju parku “Pienava”. Abu vēja elektrostaciju parku būvniecību varētu sākt 2020. gadā.

Vēja parku ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu sagatavojusi SIA “Estonian, Latvian & Lithuanian Environment”. Vides pārraudzības valsts birojs noteicis, ka ietekmes uz vidi novērtējuma laikā abiem vēja parkiem apvienojama sākotnējā sabiedriskā apspriešana, ietekmes novērtējuma ziņojuma sagatavošana un sabiedriskā apspriešana. Dobelē sabiedriskās apspriešanas sanāksme notika 7. septembrī.

Foto: dobele.lv. Visu rakstu lasiet 13. septembra “Zemgales Ziņās”