ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas jaunie hokejisti zaudē un uzvar (FOTO)

Ruslans Antropovs

2018. gada 10. septembris 16:55

2325
Jelgavas jaunie hokejisti zaudē un uzvar (FOTO)

Dažādu vecumu jaunās paaudzes hokejisti aizvadījuši vairākas spēles, kurās gan gūtas uzvaras, gan piedzīvoti zaudējumi.

Piedzīvo sakāvi Daugavpilī

Jelgavas hokeja komanda “Zemgale/Juniors” izbraukumā aizvadīja savu otro spēli Junioru attīstības hokeja līgā (JAHL), tiekoties ar HK “Daugavpils Dinaburg”. Komanda uz Daugavpili devās tikai ar trim aizsargiem, bet papildināja uzbrukumu ar trīs jauniešiem, kas gan nelīdzēja, un piedzīvota graujoša sakāve ar rezultātu 1:13 (0:7, 1:3, 0:3).

Daugavpilieši spēli kontrolēja jau no mača sākuma un vienā trešdaļā guva septiņus vārtus. “Daugavpils Dinaburg” hokejisti vārtus guva gan vairākumā, gan mazākumā, kā arī spēlējot vienādos sastāvos. “Zemgale/Juniors” vārtsargu Mariusu Bajarunu-Galeju 8. minūtē nomainīja Ņikita Montvids, bet arī viņš nebija glābējs, un otrās trešdaļas sākumā vārtos atpakaļ stājās Mariuss.

Vienīgos vārtus jelgavnieku labā guva Artūrs Karaša, kurš uz komandu tika izsaukts ar savas maiņas biedriem no HK “JLSS U17”. Vienīgajā panākumā asistēja Renarts Džerods Alksnis un Roberts Mezītis.

Sagrauj “IHS/Prizma”

Jelgavas Ledus sporta skolas (JLSS) jauniešu komanda “JLSS U17” dalību Latvijas čempionātā sāka, sagraujot “IHS/Prizma” ar rezultātu 14:0 (5:0, 5:0, 4:0). “JLSS U17” sastāvā startē Jelgavas talantīgākie jaunās paaudzes hokejisti, četri no viņiem augustā piedalījās turnīrā Austrijā nacionālās valstsvienības sastāvā.

Pirmos vārtus jelgavnieki guva jau spēles trešajā minūtē un trešdaļas vidū bija vadībā ar 5:0. Otrajā trešdaļā arī tika gūti pieci vārti, bet trešajā – četri.

Rezultatīvākais uzbrucējs A.Karaša izcēlās ar sešiem vārtiem un arī vienu rezultatīvu piespēli (6+1). Viņa maiņas partneriem pa pieciem punktiem: Ričards Briņecs guva trīs vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles (3+2), bet Klāvs Veinbergs – vienus vārtus un četras rezultatīvas piespēles (1+4). Otra rezultatīvākā komandas uzbrucēja Kristera Brauna kontā vieni vārti un piecas rezultatīvas piespēles (1+5). Vēl ar rezultativitāti atzīmējās Ričards Brauns, Vitālijs Čerkass un Ēriks Sčerbakovs.

Zaudē Zemgales derbijā

JLSS hokeja komanda “JLSS U15” Jelgavas Ledus hallē sezonu Latvijas čempionātā sāka, tiekoties ar “Ozolnieki/Juniors” vienību. Jelgavnieki pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā, bet Zemgales derbija noslēgumā zaudēja pēcspēles soda metienos ar 4:5 (3:1, 0:1; 1:2; 0:1).

Jelgavnieki jau spēles trešajā minūtē izvirzījās vadībā un līdz trešdaļas beigām guva trīs vārtus, bet “Ozolnieki/Juniors” – tikai vienus. Otrajā spēles nogrieznī tik labi ar vārtu gūšanu neveicās un trešdaļas noslēgumā puiši atslābinājās, kas ļāva pretiniekam kritiski samazināt rezultāta starpību – 3:2. Trešajā trešdaļā “Ozolnieki/Juniors” atguva otru elpu un izvirzījās vadībā – 4:3. Spēles pēdējā minūtē Helmuts Spriņģis glāba savu komandu no zaudējuma pamatlaikā, izlīdzinot rezultātu – 4:4. Pēcspēles metienos precīzāki bija “Ozolnieki/Juniors”, un jelgavniekiem no Zemgales derbija tiek tikai viens punkts.

“JLSS U11” divās spēlēs grauj pretiniekus

Savukārt “JLSS U11 A” divās spēlēs sagrāva savus pretiniekus ar fantastiskiem rezultātiem.

Vispirms Jelgavas Ledus hallē jelgavnieki tikās ar vienaudžiem no Lietuvas – HC “Klaipēda”. Rezultātu piektajā minūtē atklāja kaimiņvalsts hokejisti, bet tad spēles vadību pārņēma “JLSS U11 A” puiši, pretinieku vārtos ieraidot 12 ripas, pretī saņemot piecas – 12:5 (2:1, 4:2, 6:2).

Nākamajā dienā pretī stājās HK “Pārdaugava 08”. Pirmās divās trešdaļās jelgavnieki guva pa diviem vārtiem, iegūstot lielu pārsvaru rezultātā, – 4:0. Tas atslābināja ledus saimniekus, kas ļāva “Pārdaugavas” hokejistiem atgūt divas ripas trešās trešdaļas sākumā. “JLSS U11 A” zēni uz trešdaļas beigām sasparojās un vēl trīs reizes bija rezultatīvi, izcīnot uzvaru ar 7:2 (2:0, 2:0, 3:2).


Foto: Ruslans Antropovs