ZZ.lv ARHĪVS

Brīvdienās Jelgavas pusē deguši atkritumi, sausā zāle un sadzīves priekšmeti

zz.lv

2018. gada 10. septembris 09:06

100
Brīvdienās Jelgavas pusē deguši atkritumi, sausā zāle un sadzīves priekšmeti

Laika posmā no 7. septembra pulksten 6.30 līdz 10. septembra pulksten 6.30 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 26 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, sešus uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi –, informē VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros piektdien Jelgavas novada Sesavas pagastā dega koks sešu kvadrātmetru platībā, sestdien Jelgavā Lielajā ielā dega atkritumi konteinerā viena un sešu kvadrātmetru platībā, bet Krišjāņa Barona ielā – viena kvadrātmetra platībā, Jelgavas novada Glūdas pagastā dega sausā zāle 500 kvadrātmetru platībā, Krišjāņa Valdemāra ielā Dobelē dega zaru kaudze un lapas sešu kvadrātmetru platībā. Savukārt svētdien Aspazijas ielā Jelgavā dega atkritumi viena kvadrātmetra platībā, bet Jelgavas novada Valgundes pagastā sabiedriskā ēkā dega sadzīves priekšmeti četru kvadrātmetru platībā.

Brīvdienās ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī saistībā ar nepareizu apkures sistēmu ekspluatāciju – Iecavā dzīvojamā mājā bija radies piedūmojums bojāta dūmvada dēļ, bet Dobelē dzīvojamā mājā apkures katlam bija nepieciešams samazināt spiedienu, kas bija radies bojāta cirkulācijas sūkņa dēļ.

Aizvadītajā nedēļas nogalē VUGD visā valstī kopumā saņēma 179 izsaukumus – 81 uz ugunsgrēku dzēšanu, 52 uz glābšanas darbiem, bet 46 no izsaukumiem bija maldinājumi.


Foto: Raitis Puriņš